Prostějov: Město požádá o dotaci na inteligentní zastávky

02.07.2024 22:09 | Tisková zpráva

Radní na svém jednání odsouhlasili podání žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu na projekt inteligentních zastávek MHD v Prostějově.

Prostějov: Město požádá o dotaci na inteligentní zastávky
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Předmětem projektu je vybudování informačního systému hromadné dopravy u osmnácti zastávek MHD. Celkem bude pořízeno 43 nových označníků, z toho 28 na samostatné autobusové zastávky, 12 na autobusové zastávky a nástupiště a tři oboustranné označníky u nemocnice, v ulici Sladkovského u místního nádraží, a před vlakovým nádražím. Stávající zastávkové označníky budou demontovány a nahrazeny novými moderními „inteligentními“ označníky s LED grafickým informačním panelem. Nové označníky budou vybaveny akumulátorem pro dobíjení z rozvodu veřejného osvětlení,“ popsal náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Celkové náklady projektu dle položkového rozpočtu činí zhruba 17,5 milionu korun. Možná dotace po zohlednění finančního limitu alokovaného v ITI se pohybuje do výše 11,4 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „fakultní školy“ cílí i na Karlovarský kraj

22:27 Cheb: Projekt „fakultní školy“ cílí i na Karlovarský kraj

Vybrané školy v Karlovarském kraji by se měly stát fakultními školami Fakulty pedagogické Západočesk…