Šternberk: Město hledá nová řešení rostoucího násilí mezi dětmi a mladými

22.07.2024 16:14 | Tisková zpráva

Vedení města Šternberka stále intenzivně řeší bezpečnost ve městě. Se zástupci Policie České republiky a Ministerstva pro místní rozvoj hledali během jednání, které proběhlo v pátek 19. července 2024 na radnici, další možnosti, jak řešit rostoucí násilí mezi dětmi a mládeží.

Šternberk: Město hledá nová řešení rostoucího násilí mezi dětmi a mladými
Foto: hrad-sternberk.cz
Popisek: Státní hrad Šternberk

"Naprosto chápeme obavy veřejnosti a sdílíme znepokojení, situace je velmi komplikovaná. Chci však všechny ujistit, že se poctivě snažíme využívat všechny možnosti, které nám současná legislativa dává," říká starosta města Stanislav Orság. "V příštím týdnu se znovu setkáme se zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, abychom společně projednali možnost zapojení města do projektu Komunitní bezpečnost. Ten by mohl městu přinést nejen odbornou podporu, ale též finanční prostředky na komplexní práci s problematickými skupinami obyvatel," dodal. O všech krocích bude město veřejnost pravidelně informovat.

Další zvýšení bezpečnostních opatření ve městě bude též předmětem pokračujících pravidelných jednání s Policií České republiky, která je v kontaktu s představiteli města na denní bázi. Posilovat řady strážníků chce i městská policie ve Šternberku. "Momentálně máme otevřené výběrové řízení na čtyři strážníky a usilujeme o navýšení počtu asistentů prevence kriminality," uvedl velitel Městské policie Šternberk Libor Šamšula.

Vedení města se v uplynulých dnech a týdnech obrátilo se žádostí o pomoc s řešením situace ve městě i na centrální orgány veřejné správy. "Jsme v kontaktu s vládní zmocněnkyní pro lidská práva paní Klárou Šimáčkovou Laurenčíkovou a s vládní zmocněnkyní pro záležitosti romské menšiny paní Lucií Fukovou a zástupci Ministerstva vnitra. Rovněž jsme ve spojení s dalšími městy, která řeší obdobné problémy, a rádi bychom ve spolupráci s nimi iniciovali diskusi o nezbytných změnách legislativy," doplnil Stanislav Orság.

"Problematice se intenzivně věnujeme, v této chvíli apeluji na veřejnost, aby důsledně využívala tísňové linky městské policie či Policie ČR, tedy 156 nebo 158. Je důležité, aby byly veškeré incidenty úředně zaznamenány. Lidé se mohou případně obracet i přímo na mě," uzavřel starosta Stanislav Orság.

Vedeni města rovněž připomíná veřejné setkání k problematice bezpečnosti, které se uskuteční ve středu 31. července 2024 v 17 hodin v kulturním domě ve Šternberku:

plakát

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Rekonstrukce Jiráskova divadla je nominována na Stavbu roku

22:41 Česká Lípa: Rekonstrukce Jiráskova divadla je nominována na Stavbu roku

Rekonstrukce Jiráskova divadla v České Lípě je nominována na Stavbu roku 2024. Nominaci si českolips…