Teplice: S projektem Trenéři do škol objevují žáci nové sporty

12.02.2024 7:29 | Tisková zpráva

Další cyklus projektu Trenéři do škol probíhal také na ZŠ Plynárenská, tentokrát v duchu gymnastiky. Žáci si zkoušeli průpravná cvičení na kotoul vpřed. Většině se i celý cvik povedl. Zábavnou formou si zkoušeli různé druhy házení, předávání míčů a procvičovali si celkovou obratnost.

Teplice: S projektem Trenéři do škol objevují žáci nové sporty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Radnice v Teplicích

Velkým zpestřením byla i hra s barevným padákem, který jistě zařadí i do dalších společných hodin tělesné výchovy a naučí se obměny základů cvičení s ním.

Teplice jsou prvním městem v Ústeckém kraji, které se do projektu Trenéři do škol zapojilo. Cílem projektu je podpořit pohyb u dětí a přispět k jejich celkovému zdraví. Kvalifikovaní a školení trenéři fotbalu, tenisu, juda, běžeckého lyžování, tance nebo právě gymnastiky pomáhají učitelům již od podzimu minulého roku rozhýbat žáky prvních tříd.

O projekt projevilo zájem všech 10 teplických základních škol. Začíná se v prvních třídách, kterých je v letošním školním roce celkem 26. Trenéři by tyto ročníky měli navštěvovat až do třetí třídy. Současně by se to týkalo i dětí, které budou nastupovat do prvních tříd v následujících letech. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…