Turnov: V Rývových sadech se začne kácet

28.09.2022 20:06 | Tisková zpráva

Na jaře tohoto roku jsme Vás informovali o nepříznivém stavu buků lesních v Rývových a Metelkových sadech. Plánované kácení stromů, které jsou v nejhorší kondici, proběhne od pondělí 3. října 2022.

Turnov: V Rývových sadech se začne kácet
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Kácení v Šetřilovských parcích bylo projednáno v komisi pro životní prostředí a v radě města, ve správním řízení pak bylo vydáno povolení ke kácení, které bude rozloženo do dvou částí. Zároveň je plánovaná obnova zeleně. Víc o budoucích změnách v parcích najdete v samostatném článku Turnovské sady projdou proměnou

V první etapě dojde k pokácení dřevin v okolí sochy sv. Jana Nepomuckého v Rývových sadech. Tyto stromy jsou aktuálně v nejhorším stavu, v současné době jsou označeny reflexní barvou. 

Samotné kácení proběhne v termínu od pondělí 3. října nejdéle do soboty 15. října 2022. Týká se oblasti Rývových sadů od altánu, kolem sochy sv. Jana Nepomuckého a podél cesty směrem k Dolánkám - nákres naleznete níže (označeno červeně). Místo bude ohraničeno bezpečnostní páskou a nepřístupné. Cesta do Dolánek v tomto místě nebude průchozí. Prosíme, dbejte zvýšené opatrnosti a omezte pohyb v parcích. 

Souběžně s návrhem kácení byl v orgánech města projednán i návrh dosadeb. S ohledem na doporučení fytopatologů jsou k výsadbě navrženy lípy velkolisté, javory kleny a topoly bílé. V Rývových sadech bude dále dosazen svitel latnatý. Výkres zobrazující plán obnovy zeleně také naleznete níže (označeno zeleně).

Kácení Rývovy sady_ říjen 2022

Kácení v Rývových sadech - říjen 2022

Výsadba Rývovy sady
Plánovaná výsadba v Rývových sadech

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…