Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

26.04.2024 21:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetického mixu

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

Energetika je poslední roky plná aktivistického strašení, nekompetence a ideologického pokrytectví. Ti stejní lidé, co vyčítají jiným strašení kvůli Green Dealu či migracnimu paktu, sami straší lidi kvůli fosilním palivům, a někdy dokonce i kvůli jádru. I proto je nezbytné bránit, aby se přestala EU míchat do záležitostí tvorby energetického mixu, a zachovali jsme si v tomto právo veta! Neboť právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 25122 lidí

Nebýt strašení, přicházejícího z Rakouska, mohl být Temelín už dávno dvakrát výkonnější než dnes. Naštěstí to u nás nedospělo do tak absurdní situace jako v Rakousku, abychom už postavenou elektrárnu ani nespustili. A vzhledem k menšímu potenciálu vodních elektráren v ČR bychom si takovou absurdnost mohli také méně dovolit.

Kvůli jednomu strašení jsme otevřeli “poloviční Temelín” a kvůli druhému strašení roste na okolních polích plno řepky. Svobodní přitom už v roce 2010 tvrdili, že dotace do řepky kvůli přimíchávání do paliv škodí nejen ekonomice jako jiné dotace, ale i naší krajině. Proto tuto povinnost chceme od té doby zrušit.

Směrnice z EU, kterými se to tehdy odůvodňovalo, už dnes neplatí, a ani tehdy ta hloupá směrnice nemusela být záminkou pro podpoření devastace českého trhu a přírody. Zajímavostí je, že poslanci udělali z pěstování řepky mnohem výhodnější byznys na mimořádné schůzi den před volbami v roce 2010. Pro hlasovala většina Zelených, TOP 09, ČSSD (kde se zdržel jen Stanislav Křeček), KDU-ČSL a KSČM. Čestný byl jen klub ODS, který dodal pro návrh “pouhých” 18 hlasů z 77.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Migrační pakt nelegální migraci neřeší

8:19 Dostálová (ANO): Migrační pakt nelegální migraci neřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu