Uherské Hradiště: Respektujte zákaz manipulace s ohněm na hřbitovech

04.07.2024 16:31 | Tisková zpráva

Měsíce červenec a srpen se neobejdou bez horkých a suchých období, proto je nutné věnovat zvýšenou pozornost zapalování svíček a manipulaci s otevřeným ohněm na pohřebištích. Správa pohřebišť v Uherském Hradišti zapalování svíček na hřbitovech z preventivních důvodů zakázala už v červnu, a to až do dovolání.

Uherské Hradiště: Respektujte zákaz manipulace s ohněm na hřbitovech
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Při návštěvě hřbitovů je proto nutné výzvu bez výhrad respektovat.

„Návštěvníci pohřebišť často nerespektují řád pohřebiště a svíčky umisťují volně na hrobová zařízení bez ochranného skleněného krytu. Nicméně ani u svíček umístěných v ochranném krytu nelze při vysokých teplotách, kterých rozpálené pomníky na přímém letním slunci dosahují, vyloučit vzplanutí plastového víčka krytu a především za větrného počasí následné zahoření dalších předmětů či výsadeb nájemců na náhrobcích nebo okolní městské zeleně,“ vysvětlil místostarosta Čestmír Bouda.

V Řádu veřejného pohřebiště města Uherské Hradiště je uvedeno: „Svítidla mohou návštěvníci a nájemci na pohřebišti rozsvěcovat jen pokud jsou vhodným způsobem zabezpečena proti vzniku požáru. Správce může v odůvodněných případech používání svítidel na pohřebišti omezit nebo i zakázat.“

Na všech městských pohřebištích je tedy při návštěvě zapotřebí sledovat vstupní brány, vitríny apod., zda je zákaz aktuálně platný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město pracuje na projektech podpořených z ITI

11:33 Mladá Boleslav: Město pracuje na projektech podpořených z ITI

Statutární město Mladá Boleslav kontinuálně pokračuje v přípravách projektů, které jsou spolufinanco…