Ústí nad Labem: Informace k rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše

11.10.2024 7:17 | Tisková zpráva

Zářijová povodeň způsobila odklad plánovaného uzavření mostu Dr. Edvarda Beneše. Nový termín uzavírky byl Ústeckým krajem stanoven na konec listopadu.

Ústí nad Labem: Informace k rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zářijová povodeň ve městě Ústí nad Labem se dotkla i termínů pro zprovoznění lávky pro pěší a uzavření mostu Ed. Beneše. Vzhledem k tomu, že při dosažení 3. povodňového stupně musely být práce přerušeny, došlo i k posunu předpokládané uzavírky. Po přerušení stavby se muselo čekat na opadnutí vody. Následně proběhlo odklízení naplavenin, kontrola a opravy na pilíři P6.

V současné době zhotovitel finalizuje soubor navržených dopravně inženýrských opatření (vedení objízdných tras, úpravy značení apod.) k předložení a odsouhlasení policií a dalšími dotčenými orgány. Se samotnou uzavírkou mostu a zprovozněním lávky pro pěší se tedy v tuto chvíli počítá koncem měsíce listopadu s tím, že termín se postupně zpřesní a veřejnost bude o uzavření i dopravních omezeních informována s předstihem.

Na vlastní termín dokončení stavby nemá toto zdržení vliv. Jak říká radní pro investice Tomáš Rieger: „Z hlediska dotace je pro nás zásadní termín dokončení celé investiční akce a ten dodržen bude. Pokud se tedy změní termín plánovaného uzavření mostu, bude to znamenat jen to, že most bude uzavřen kratší dobu. Po kratší dobu budou také Ústečané nuceni strpět s tím související omezení.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Nahrady

Dobrý večer, pane ministře, chci se zeptat, zda Vám přijde v pořádku do budoucna náhrada první dámě za výlohy spojené a její činností pro stát v částce cca 100 000,- Kč měsíčně? Opravdu, v dnešní době? Nechci být vulgární, ale v dnešní době, kdy spoustu lidí neví kudy kam a je to tragické, Vám to př...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Informace k rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše

7:17 Ústí nad Labem: Informace k rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše

Zářijová povodeň způsobila odklad plánovaného uzavření mostu Dr. Edvarda Beneše. Nový termín uzavírk…