Ústí nad Labem: Město podpořilo ordinaci pro děti a dorost, zajistí chybějící péči

08.10.2024 7:17 | Tisková zpráva

Město podpořilo projekt Ordinace praktického lékaře pro děti a?dorost v?Ústí nad Labem formou mimořádné dotace ve výši 500?000 korun.

Ústí nad Labem: Město podpořilo ordinaci pro děti a dorost, zajistí chybějící péči
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zastupitelé schválili poskytnutí mimořádné dotace ve výši 500 000 korun na projekt ordinace praktického lékaře, jehož cílem je zajištění a udržení chybějících zdravotních služeb, a to především ordinací praktických lékařů pro děti a dorost v Ústí nad Labem.

Žadatelem o dotaci je KZ jednodenní chirurgie a ambulance, která v současné době zaregistrovala téměř 600 dětských pacientů, kteří doposud neměli svého praktického lékaře. Předpokladem je registrace zhruba 1200 dětských pacientů, což bude pro město Ústí nad Labem významnou pomocí při zajištění zdravotních služeb.

Jednou z podmínek je registrace dětí s faktickým bydlištěm v Ústí nad Labem a úzká spolupráce s Odborem sociální péče. Hlavním cílem je ochrana veřejného zdraví při zlepšení zdravotní péče pro děti z lokalit, kde je dostupnost zdravotnických služeb po uzavření několika ordinací výrazně omezená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč ta změna?

Dobrý den, je pravda, že nemáte příliš dobré vztahy s Babišem a tak jste byla odklizena do senátu? Nebo proč jste změnila komoru? Vždyť jste byla jednou z nejvýraznějších poslankyň. A nemyslíte, že jako poslankyně toho můžete změnit víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zlín: Město připravuje zavedení Modrých zón

10:23 Zlín: Město připravuje zavedení Modrých zón

Město Zlín plánuje zavedení takzvaných Modrých zón, které mají usnadnit parkování pro obyvatele a zv…