Ústí nad Labem: Úpravy v ulici Sociální péče pomohou zvýšit bezpečnost u Masarykovy nemocnice

29.09.2024 7:04 | Tisková zpráva

Ulice Sociální péče je jednou z nejrušnějších komunikací ve městě. Na trase této silnice sídlí například i krajská nemocnice. Plánované úpravy pomohou zvýšit bezpečnost pro chodce i zajistit plynulejší provoz na silnicích.

Ústí nad Labem: Úpravy v ulici Sociální péče pomohou zvýšit bezpečnost u Masarykovy nemocnice
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Komunikace v ulici Sociální péče patří k těm nejvytíženějším ve městě. Důvodem je i to, že se u této komunikace nachází krajská Masarykova nemocnice. Hustý silniční provoz, pohyb vozidel ZZS a vyšší koncentrace chodců, kteří bývají indisponováni svými zraněními, zvyšuje riziko dopravních nehod. Ke zvýšení bezpečnosti by mělo dojít díky kombinaci stavebních úprav a výstavbě světelného signalizačního zařízení (SSZ).

Součástí zakázky je například přesun zastávky MHD Masarykova nemocnice ve směru na Bukov, která bude přesunuta pod křižovatku. Křižovatka Sociální péče x vjezd do areálu Masarykovy nemocnice bude také doplněna o semafory. Ty budou instalovány také na přechodu pro chodce u zastávky MHD Bukov sanatorium.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

3%
89%
hlasovalo: 5317 lidí

Stavba musí být s ohledem na charakter komunikací, dopravní zatížení a provoz linkové dopravy realizována za zachování provozu, pouze s lokálními omezeními, a bude rozdělena do následujících etap:

1. etapa – křižovatka Sociální péče x vjezd do areálu Masarykovy nemocnice a přechod pro chodce u čerpací stanice ONO, křižovatka ulic Bělehradská x Malátova x Na Spojce – zahájení do 14 dnů od nabytí účinnosti smlouvy, ukončení do 4 měsíců od zahájení prací na etapě;

2. etapa – křižovatka Sociální péče x Mezní x stanoviště ZZS, přechod pro chodce u zastávek MHD Bukov sanatorium – zahájení ihned po ukončení 1. etapy, ukončení do 3 měsíců od zahájení prací na etapě;

3. etapa – křižovatka Sociální péče x Krušnohorská x Bělehradská, přechod pro chodce u zastávek MHD Sociální péče – zahájení ihned po ukončení 2. etapy, ukončení do 3 měsíců od zahájení prací na etapě.

Zkušební provoz bude zahájen ihned po dokončení 3. etapy a ukončen po dvou měsících. Zakázku získala společnost NTD, s. r. o., za nabídkovou cenu 64 858 691,58 korun bez PDH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Litomyšl: Rekonstrukce Městského stadionu Černá hora

16:09 Litomyšl: Rekonstrukce Městského stadionu Černá hora

V polovině září byla zahájena plánovaná rekonstrukce městského stadionu.