Varnsdorf: Město věnuje jeden milion korun obci Zátor

20.10.2024 11:33 | Tisková zpráva

Finanční pomoc ve výši jednoho milionu korun poskytne město Varnsdorf obci Zátor, jedné z nejvíce postižených obcí nedávnými povodněmi.

Varnsdorf: Město věnuje jeden milion korun obci Zátor
Foto: Varnsdorf
Popisek: Varnsdorf

Vlna zářijových povodní, které v největší míře postihly severní část Moravy, zvedla obrovskou vlnu podpory a solidarity napříč celou Českou republikou. K okamžité pomoci přispěchaly i obce, které nebyly povodní postižené, a to třeba formou veřejné sbírky, nákupem a sběrem potřebného humanitárního materiálu či pomůcek nebo také osobní a materiální pomocí přímo na místě.

Varnsdorfští zastupitelé se na svém zářijovém zasedání rozhodli pomoci zasaženým povodněmi finančním darem ve výši jednoho milionu korun, a to vybrané nebo vybraným obcím. „Po důkladném zvážení všech pro i proti a po komunikaci s místostarostkou obce Zátor, paní Mgr. Jiřinou Míčkovou, se rada města na svém 49. zasedání rozhodla veškeré finanční prostředky určené zastupitelstvem poskytnout jediné obci, a to právě obci Zátor na úhradu nákladů spojených s odstraňováním následků povodní. Jen pro dokreslení, celkové škody v obci Zátor dosahují téměř miliardy korun. Škody na střediskové základní škole jsou více jak deset milionů a necelá desítka domů v obci již musela být stržena,“ řekl místostarosta města Jiří Sucharda.

Pomoc přišla i od obyvatel i okolních obcí. Díky aktivitě místostarostky Renaty Ivanové z Jiřetína pod Jedlovou, která pochází z obce Zátor, se varnsdorfští a hornopodlužští dobrovolní hasiči nabídli odvézt sbírku humanitární pomoci, kterou Jiřetín pod Jedlovou pořádal. Zapojení a dobročinnost občanů nejen Jiřetína, ale i přilehlých měst a obcí však byla tak velká, že materiálu bylo tolik, že jej nakonec musel odvézt kamion.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Turnov: Čistá řeka Jizera i u nás

20:31 Turnov: Čistá řeka Jizera i u nás

Pod záštitou hlavního organizátora MAS Dolní Pojizeří proběhl již 7. ročník oblíbené akce Čistá řeka…