Varnsdorf: Turistům se otevřela vyhlídková věž na Hrádku

21.09.2024 20:31 | Tisková zpráva

Nepříznivé počasí znemožnilo slavnostní znovuotevření Hrádku, které bylo plánováno na neděli 15. září. Zrušení plánované akce učinili organizátoři s ohledem na bezpečnost návštěvníků.

Varnsdorf: Turistům se otevřela vyhlídková věž na Hrádku
Foto: Varnsdorf
Popisek: Varnsdorf

Několik let byla varnsdorfská dominanta Hrádek zavřená pro veřejnost. Důvod? Rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor, venkovní terasy a bezprostředního okolí včetně příjezdové cesty. Varnsdorf do oprav investoval kolem čtyřiceti milionů korun. Slavnostní znovuotevření Hrádku mělo být třešničkou na dortu a zároveň oslavou jeho 120. výročí. Všichni se těšili. To však nebylo kvůli nepříznivému počasí v celé republice možné uskutečnit a program se musel zrušit.

Po zrušené akci přistoupilo město k otevření alespoň vyhlídkové věže poprvé ve středu 18. září. Ta bude během měsíců září a října otevřena od středy do neděle v časech mezi 10. a 17. hodinou. Vstupenka stojí 50 korun pro dospělého, děti od 6 do 15 let, studenti a senioři nad 65 let zaplatí 30 korun. Děti do šesti let mají vstup zdarma. Rodinné vstupné (2+1, 2+2, 2+3) stojí 100 korun. Restaurace zůstává prozatím zavřena, město pro ni vybírá vhodného provozovatele a vyhodnocuje výběrové řízení. Vyhlídková věž měří téměř třicet metrů a nabízí výhled na město, Lužické hory, Sasko, Žitavsko a vrcholy Jedlová, Luž a Hvozd.

Ke 120. výročí Hrádku je na 8. října od 17 hodin připravena vernisáž výstavy „Anton Möller a Hrádek“ v Městské knihovně Varnsdorf. Výstava bude k vidění v prvním patře budovy až do konce roku.

Otevírací doba během září a října

Středa - neděle od 10.00 do 17.00 hodin

Vstupné

Děti do 6 let - zdarma
Děti od 6 do 15 let, studenti, senioři nad 65 let - 30 Kč
Dospělí - 50 Kc
Rodinné (2+1, 2+2, 2+3) - 100 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Varnsdorf: Turistům se otevřela vyhlídková věž na Hrádku

20:31 Varnsdorf: Turistům se otevřela vyhlídková věž na Hrádku

Nepříznivé počasí znemožnilo slavnostní znovuotevření Hrádku, které bylo plánováno na neděli 15. zář…