Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

04.10.2024 22:41 | Tisková zpráva

Ústecký kraj v rámci programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ podpořil projekt města Žatec zaměřený na prevenci rizikového chování ve školách.

Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Přidělená dotace na projekt „Preventivní pracovník ve škole“ je od března tohoto roku a pracovník působí na základní škole Komenského alej Žatec.

Preventivní pracovník ve škole nejen předchází negativním jevům, jako je záškoláctví, rizikové chování, ale také pomáhá řešit již vzniklé konflikty. Jeho úlohou je konflikty vyhodnotit, nabídnout odbornou pomoc a navrhnout vhodná opatření k jejich zvládnutí nebo jim předcházet. Ve spolupráci s pedagogy, rodiči a odborníky se snaží vytvořit takové prostředí, kde jsou problémy včas odhaleny a kde je kladen důraz na prevenci budoucích potíží.

Díky finanční podpoře z programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ v celkové částce 142.590,- Kč je poskytována cílená péče a podpora žáků, což přispívá k bezpečnému a přátelskému prostředí ve škole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

22:41 Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

Ústecký kraj v rámci programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ podpořil projekt …