Znojmo: Proplácení jazykových certifikátů pokračuje i v novém školním roce

02.10.2024 10:44 | Tisková zpráva

Podpora jazykového vzdělávání a proplácení certifikátů absolventům jazykových zkoušek v rámci projektu Kolumbus pokračuje. Certifikát o úspěšném složení zkoušky Cambridge English si v září převzalo více než 160 dětí ze znojemských základních škol.

Znojmo: Proplácení jazykových certifikátů pokračuje i v novém školním roce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V Centru Louka proběhlo slavnostní předání jazykového certifikátu různých úrovní žákům ze ZŠ JUDr. Josefa Mareše. Z rukou starosty města Františka Koudely si doklad o zvládnutí zkoušky převzalo 85 dětí. Do obřadní síně městského úřadu si pak pro certifikát přišlo 50 žáků ze ZŠ Mládeže a 26 žáků ze ZŠ Pražská.

„Znalost minimálně jednoho cizího jazyka je v dnešní době nezbytným předpokladem pro uplatnění se na trhu práce. Podpora výuky cizích jazyků na našich školách a proplácení mezinárodně uznávaných certifikátů z němčiny a angličtiny tak není jen investicí do budoucnosti dětí a studentů, ale nás všech,“ říká starosta Znojma František Koudela.

Možnost proplácení jazykových certifikátů v projektu Znojmo mluví anglicky (i německy) je dlouhodobě nejúspěšnější součástí projektu Kolumbus. Město proplácí jazykové certifikáty z angličtiny a němčiny žákům, studentům a dalším úspěšným absolventům jazykové zkoušky, pokud jsou nejdéle dva roky po ukončení studia. Podmínkou je trvalý pobyt ve Znojmě nebo v příměstské části. V letošním roce již bylo schváleno proplacení certifikátů v celkové výši 365.340 Kč. Další žádosti ve výši 93.766 Kč již radnice eviduje a rada města je bude schvalovat v nejbližší době. 

Bližší informace a podmínky naleznou zájemci na webu města: Proplácení jazykových certifikátů a stipendií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Liberec: Více zeleně i cyklopruhů. Město otevřelo moderní Sokolskou

13:44 Liberec: Více zeleně i cyklopruhů. Město otevřelo moderní Sokolskou

Zbrusu nové povrchy a především uspořádání a dopravní prvky včetně zeleně, cyklopruhů, nebo speciáln…