Znojmo: Radnice řeší bezpečnost cyklostezek

03.07.2024 10:23 | Tisková zpráva

Cyklistické stezky ve Znojmě prošly cílenou bezpečnostní inspekcí. Auditoři bezpečnosti certifikovaní Ministerstvem dopravy ČR vyhodnotili rizika na všech dvanácti úsecích cyklistických stezek ve městě.

Znojmo: Radnice řeší bezpečnost cyklostezek
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Bezpečnostní audit proběhl v měsíci květnu letošního roku. Inspektoři se zaměřili na potenciální rizika a nedostatky na cyklostezkách po celém Znojmě. V úhrnu prověřili aktuální stav na 5,5 km cyklistických stezek. Nedostatky popsali ve zprávě a navrhli opatření pro jejich odstranění.

Anketa

Je dobře, že Babiš zakládá frakci s Orbánem a rakouskými Svobodnými?

98%
1%
hlasovalo: 11137 lidí

„Ve většině případů jde o drobné nedostatky, jako je například zasahování zeleně do cyklostezky. V některých případech nám auditoři doporučili úpravu značení nebo opravu povrchu, kde se například drolí asfalt a vznikají výmoly,“ přiblížila závěry bezpečnostního auditu starostka Znojma Ivana Solařová.

Se závěry auditu budou nyní pracovat úředníci, kteří připraví podklady pro odstranění nedostatků na znojemských cyklostezkách.

„Zdokumentovaných nedostatků a rizik je několik desítek. Nyní musíme vyhodnotit, které nedostatky dokážeme odstranit operativně a které bude potřeba řešit s dalšími orgány, jako je například dopravní inspektorát, případně kde půjde o větší stavební úpravy a bude potřeba vypracovat projekt a zařadit záměr do rozpočtu na příští rok. Svou roli bude hrát i finanční náročnost jednotlivých opatření,“ přiblížila další postup starostka Solařová.

Dodejme, že město provádí každý rok v období od dubna do října průběžnou údržbu a čištění cyklostezek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

20:27 Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

Vozový park městské autobusové dopravy (MAD) v Litoměřicích čeká obnova. Pravděpodobně od září bude …