Znojmo: Užijte si Den bez aut na kole, koloběžce nebo pěšky

05.09.2022 9:18 | Tisková zpráva

Pravidelně již několik let se ve Znojmě koná oblíbená ekologická akce Den bez aut, která probíhá v rámci kampaně Evropský týden mobility. Letos si ji můžete užít od 15. do 16. září.

Znojmo: Užijte si Den bez aut na kole, koloběžce nebo pěšky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Čtvrtek 15. září bude patřit procházce s lesníkem v Městském lesíku. Město Znojmo a Městské lesy Znojmo zvou již na třetí veřejnou prezentaci projektu obnovy tohoto lesíka, kterou lesníci zahájili v říjnu loňského roku. Zájemci se mohou přijít seznámit s harmonogramem prací třetí etapy obnovy, které odstartují na podzim. Procházka bude zahájena od 16:00 hodin na prostranství u pódia.

V Horním parku se v pátek 16. září od 9:00 do 14:00 hodin uskuteční bohatý program pro děti i dospělé.
Dopolední program bude určený pro děti z místních základních a mateřských škol, odpolední pak pro veřejnost. Děti, které přijedou na vlastním kole, koloběžce a s povinnou přilbou, čeká odměna navíc.

Součástí programu je Biketrialová exhibice v podání Biketrial Znojmo, která se uskuteční v časech 10:00, 10:30, 11:00 hodin. Připravena bude opičí dráha pro malé a velké, kterou připraví Středisko volného času Znojmo. Zájemci si mohou také vyzkoušet jízdu na vozíčku pro hendikepované s Oblastní charitou Znojmo. Dospělí budou mít možnost nechat si změřit tlak a tuk ve stánku Vojenské zdravotní pojišťovny.

Ve stáncích partnerů se návštěvníci dozvědí praktické informace pro každého cyklistu i chodce. Nebude chybět nácvik první pomoci ani dopravní testy. Další naučný program chystají Městské lesy Znojmo, Městská policie Znojmo a BESIP Team. Cílem akce je upozornit na dopady výfukových plynů na životní prostředí a prezentovat zdravý životní styl, aktivní trávení volného času i alternativy dopravy na vlastní pohon, a to vše zábavnou formou. Za splněné úkoly čekají na děti odměny.

Den bez aut je plný aktivit díky partnerům této akce: BESIP Team, Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická, Městské lesy Znojmo, Městská policie Znojmo, Oblastní charita Znojmo, Středisko volného času Znojmo, Biketrial Znojmo, Vojenská zdravotní pojišťovna ČR, Cyklo Kučera Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…