Znojmo představí veřejnosti záměr regenerace části náměstí Svobody

30.09.2024 22:41 | Tisková zpráva

Nejstarší část náměstí Svobody se v příštím roce dočká nové podoby, která má sloužit současným i budoucím generacím. Aby občané získali co nejkomplexnější představu o plánovaných změnách, pořádá město Znojmo veřejnou prezentaci k regeneraci této části náměstí. Prezentace se uskuteční v úterý 8. října od 17:00 hodin v Dolním sále Znojemské Besedy na Masarykově náměstí 22.

Znojmo představí veřejnosti záměr regenerace části náměstí Svobody
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Prezentace nabídne občanům jedinečnou příležitost seznámit se s detailní projektovou dokumentací k revitalizaci historického prostranství bývalé Horní brány města Znojma, mezi Komerční bankou a železářstvím Fiala. Práce budou zahrnovat archeologické průzkumy, úpravy povrchů komunikace i chodníků, nový mobiliář, zeleň i kašnu. Revitalizace by měla být zahájena na jaře příštího roku. Jménem vedení města bych rád všechny srdečně pozval na tuto prezentaci,“ zve místostarosta města Znojma Jiří Kacetl.

Autory projektu jsou renomovaní architekti Ing. arch. Petr Todorov a Ing. arch. Michal Říčný z Atelieru Tišnovka. Společně s architekty se na projektu podílí také sochař Jaromír Gargulák, jehož návrh nové kašny je jedním z dominantních prvků regenerace.

Kromě samotné prezentace bude také prostor pro diskusi, kde občané budou moci přímo komunikovat s autory projektu i se zástupci vedení města.

Atelier Tišnovka se ve Znojmě mimo jiné podílel na revitalizaci Středního a Dolního parku, lokality Kolonky a na opravě Komenského náměstí a přilehlých ulic. Původní koncepční studie revitalizace náměstí Svobody pochází z roku 2008, dopracovaná pak byla v roce 2016, kdy byly do návrhu na přání občanů zapracovány i vodní prvky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Znojmo představí veřejnosti záměr regenerace části náměstí Svobody

22:41 Znojmo představí veřejnosti záměr regenerace části náměstí Svobody

Nejstarší část náměstí Svobody se v příštím roce dočká nové podoby, která má sloužit současným i bud…