Balaštíková (ANO): Co si o tom má člověk myslet?

26.08.2024 16:21 | Monitoring

Pětikoalice se už delší dobu dohaduje o zavedení vratných PET lahví. S ekologií to nemá nic společného, PET lahve se z 80 procent vytřídí, pak se rozemelou, roztaví a dělají se z nich nové lahve na nápoje.

Balaštíková (ANO): Co si o tom má člověk myslet?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

Když budou zálohované, možná se to zvedne na 85 procent, ale hlavně bude mít někdo pár miliard trvale na účtu a další lidé se na tom budou zcela zbytečně živit.

Nicméně - pro výrobce nápojů je to asi dobrá zpráva, protože to budou hlavně oni, kdo na tom vydělá. Teď ale dostali studenou sprchu, protože ve vládě se objevilo téma zdanění cukru v nápojích. Stejné společnosti, které se těší na kšeft se zálohovanými PET lahvemi, se teď obávají, že budou muset zvednout ceny svých limonád o daň, jaká se zatím platila jen z alkoholu a z cigaret.

Což o to, s cukrem bychom v jídelníčku šetřit měli, ale jaký koktejl nám to tady vláda nabízí? Limonáda zdraží nejprve o zálohu na láhev, a pak ještě o spotřební daň? Kdy přijdou se zdaněním tučných pokrmů, moučných pokrmů a s dotacemi na pečené chrousty?

Liberálové a jediní skuteční demokraté v této zemi chtějí předepisovat, co se má jíst a v čem se to má prodávat. Budeme zřejmě evropštější než celá EU.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Senát má hájit zájmy občanů

4:28 Vanka (ANO): Senát má hájit zájmy občanů

Uvědomujete si, že když má senátor 30 % absenci a 70% docházku, není v práci téměř dva roky ze šesti…