Balaštíková (ANO): Kauza Nerudová

03.06.2024 9:15 | Komentář

Vypadá to, že paní Nerudová eurokomisařkou nebude, neboť propadla sítem pětikoaličních pletich.

Balaštíková (ANO): Kauza Nerudová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

Není to podstatné, pětikoalice se postupně popere o všechno možné, proč tedy ne o medvěda, který se zatím ještě toulá po lese a nikdo neví, jak eurovolby dopadnou. 

Nicméně - jedna věc se opět potvrzuje. Tak, jako komunistický režim dosazoval na vedoucí místa především své straníky a moc nehleděl na to, co dovedou, pětikoalice se k této "kádrové" politice oklikou vrací. Nejen v EU, ale bohužel i ve státní správě dostávají trafiky členové vládních stran a jejich kamarádi, i když toho moc nedovedou. 

Pak vidíme trapné nezdary s elektronickými přihláškami na střední školy, s novým stavebním zákonem, se zpackanou windfall tax a mnohé další. Mají jedno společné: státní správa je odborně slabá, nevýkonná, ale co do úředníků stále početnější. Přibývají náměstci na ministerstvech, ředitelé odborů, referenti a další úředníci, přitom je nedostatek policistů, dozorců, lékařů, učitelů a ti všichni ještě navíc přicházejí o peníze. 

Schválně - koho navrhnou tito kmotři na eurokomisaře za Věru Jourovou, kterou sice nominovalo hnutí ANO, ale víceméně se s ní rozešlo. Z pozice eurokomisařky neposkytovala naší zemí žádnou výhodu, natož, aby nějak podporovala hnutí ANO. U nás se lidé dostávají do čelných pozic výhradně svými schopnostmi a dosaženými výsledky. Kádrování je výhradně věcí pětikoalice. Bohužel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

22:12 Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novému úřadu pod Úřadem vlády.