Balaštíková (ANO): Pirátská digitalizace

22.08.2024 7:04 | Zprávy

Ministr Bartoš udělal několik chyb v těsném sledu za sebou: nejprve se začal chlubit s tím, že zdigitalizuje stavební řízení. Ukazuje se, že vůbec nevěděl, o čem mluví a že to zjišťuje až dnes, měsíc po spuštění tohoto pirátského paskvilu.

Balaštíková (ANO): Pirátská digitalizace
Foto: Repro Youtube
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Pak zrušil myšlenku centrálního stavebního úřadu a zachoval stávající počet přes 600 stavebních úřadů v zemi, které mají se systémem pracovat. Pak se pustil do digitalizace za stálého vychloubání, pak se všichni v pátek proškolili a v pondělí se systém spustil. Nefunguje, ministr Bartoš odmítá rezignovat a slibuje, že během srpna udělá pár aktualizací a všechno bude v pohodě.

Piráti jsou opravdu dobří v tom, že si všude rozsadili své kamarády a příznivce. Na odbornost a zkušenosti se při tom moc nehledělo, hlavně na tu stranickou loajalitu. Jestli jsou někde kolem tohoto megaprůšvihu skuteční odborníci - o čemž teď už dost pochybuji - tak v tom své pirátské kolegy nechali pěkně vykoupat.

Bohužel, koupeme si skoro všichni, protože pirát Bartoš ochromil celý systém stavebního řízení, zkomplikoval výstavbu všeho, zhatil plány na stavění bytů, na investiční akce i na obnovu památek. Stát, který to všechno ještě navíc dotuje, to zároveň všechno zkomplikoval. Uvidíme, na jak dlouho a jaká bude cena.

Také uvidíme jaké tanečky budou vládní politici vykrucovat, až se budou snažit neodvolat povedeného ministra z vlády. Jasně uvidíme, že nikomu ve vládě nejde o to, aby věci fungovaly. Jde jen a jen o to, udržet pětikoalici ve vládě a nepustit do ní nikoho jiného.

Když se dnes o někom řekne, že je pirát, znamená to, je sice nadšený, ale nekompetentní. Za totality se tomuto druhu říkalo svazáci a za první republiky vzniklo přiléhavé rčení: dobrými úmysly je dlážděna cesta do pekel. Těmi dobrými úmysly bych si u dnešních pirátů-svazáků nebyla tak úplně jistá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Knechtová (ANO): Digitalizace stavebního řízení musí být funkční a uživatelsky přívětivá

17:17 Knechtová (ANO): Digitalizace stavebního řízení musí být funkční a uživatelsky přívětivá

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 12. září 2024 – interpelace premiéra Fialy k digitalizaci …