Balaštíková (ANO): Zrušení EET je dalším plodem znásilněné demokracie

04.12.2022 22:20 | Komentář

Zrušení EET je dalším plodem znásilněné demokracie v podání pětikoaliční vlády. Nelze nic namítat proti tomu, že byl návrh na zrušení prohlasován většinou, taková jsou pravidla.

Balaštíková (ANO): Zrušení EET je dalším plodem znásilněné demokracie
Foto: Daniela Černá
Popisek: Margita Balaštíková, poslankyně, radní Zlínského kraje

Slibovali to před volbami a po volbách to splnili. Proč ale u toho musí zrovna křesťané lhát, to nechápu. Lidovci původně EET podporovali. Nyní lidovecký poslanec tvrdí, že hlasovali pro zrušení, aby nevstoupila v platnost 3. a 4. vlna EET. Jestli je náhlé probuzení Lidovců legrační, pak TOP 09 si přímo vymýšlí. Jejich poslanec Nový tvrdí, že náklady na EET jsou 2 miliardy (sečteno za stát a za podnikatele) a výnosy jsou prý sporné. To je ovšem celé vycucané z prstu, protože ani jedno ani druhé nelze exaktně spočítat. Naopak je zcela jisté, že EET funguje v 17 zemích Evropy včetně, Německa, Rakouska, Slovenska a dalších, kde to považují za účinný systém omezení šedé ekonomiky. My se ale díky těmto lžím vracíme k oblíbené české otázce - chcete to s fakturou nebo bez? Bez faktury znamená, bez přiznání příjmu a tedy i bez zdanění. Jedna strana transakce ušetří na dani z příjmu, druhá na DPH. Konec konců - Lidovec Zborovský říká, že jeho strana nechce zatěžovat kominíky nebo řemeslníky další zbytečnou administrativou, takže evidentně počítají s tím, že tito lidé faktury vystavovat nebudou a na finanční úřad nahlásí příští rok ztrátu. EET narovnalo podmínky tak, že povinnosti platily pro všechny stejně. To se ovšem příživníkům moc nehodí a v této pětikoalici našli své zastánce.

Převzato z profilu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Vytvořením nové sekce zajistíme podmínky pro rozvoj jaderné energetiky

20:03 Ministr Síkela: Vytvořením nové sekce zajistíme podmínky pro rozvoj jaderné energetiky

Na Ministerstvu průmyslu a obchodu bude od 1. července 2024 zřízena nová Sekce jaderné energetiky a …