Bubeníček (KSČM): Tunel u Bíliny? Snad se naši vnuci dočkají

20.09.2024 8:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tunelu u Bíliny.

Bubeníček (KSČM): Tunel u Bíliny? Snad se naši vnuci dočkají
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Tunel? Snad se naši vnuci dočkají. Na středečním jednání městského zastupitelstva v Bílině se řešil stav přípravy tunelu pod Bílinou, který by městu ulevil od intenzivní dopravy a řidičům ušetřil čas na cestě mezi Mostem a Teplicemi. Průjezd Bílinou je jedním z několika zbývajících úzkých hrdel na důležité podkrušnohorské silnici číslo 13.

V osmdesátých letech byl naplánován nový průtah městem. Ovšem po převratu ho OF okamžitě odmítlo. Obchvat města, o kterém se hovořilo od devadesátých let, byl ŘSD zamítnut. A tak když jsem byl starostou, navrhl jsem v roce 2017 ŘSD tunelovou variantu, asi poslední možnost. Nazval jsem ji varianta Z, v abecedě bez háčku již jiné písmeno není, poslední možnost. Podle připraveného materiálu se o realizaci návrhu začalo reálně jednat v roce 2021. A od té doby? Nic. Jsme stále na začátku.

Ekologické organizace mají opět úspěšné připomínky, tisíce aut, pomalu se valící městem, jim nevadí. Podle současných termínů, nemám moc šancí se termínu realizace dožít.

A dovolte mi jeden osobní příběh. V Bílině od šedesátých let působil Čestmír Duda, inženýr na šachtě, rodák z Opavy.  Založil velice úspěšný atletický oddíl, prosadil sportovní třídu atletů na základní škole, kterou absolvoval i můj starší syn, později krajský juniorský přeborník v oštěpu. Čestmír po převratu působil jako starosta.  V radě města jsem s ním devět let spolupracoval. Po roce 2002 se vrátil do Opavy, kde opět působil v Sokole, hlavně v atletickém oddílu.  Bohužel v roce 2021 zemřel, vzácný člověk. Proto jsem navrhl, aby město Bílina schválilo dar Opavě v částce 500 tisíc korun na opravu či rekonstrukci sportovních zařízení. Malé poděkování Čestmíru Dudovi za práci v Bílině. Přes určité překvapení, byl návrh jednohlasně schválen. Kolegům zastupitelům děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Nový (TOP 09): Naše společnost se stala nárokovou, každý natahuje ruku

12:01 Nový (TOP 09): Naše společnost se stala nárokovou, každý natahuje ruku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice ČR.