Cílem je zmodernizovat provoz, aby byl úpornější a poskytoval široké spektrum diet pro uspokojení potřeb klientů.
„Plánujeme celkovou rekonstrukci stávající jídelny a kuchyně včetně zázemí a skladů v Domově U Biřičky, abychom zjednodušili, urychlili a zkvalitnili přípravu jídel. Naším cílem je provoz s kapacitou 500 obědů denně s prolínáním přípravy snídaní, svačin a večeří. U obědu počítáme s poskytováním až osmi variant diet včetně mechanicky upravené stravy podle potřeb klientů domova,“ uvedl náměstek pro investice a inovace Pavel Bulíček s tím, že za pořízení projektové dokumentace plánuje kraj zaplatit 5,3 milionu korun bez DPH.
Autoři projektové dokumentace budou muset vytvořit návrh na celkovou rekonstrukci stravovacího zařízení v hradeckém domově U Biřičky. Velký důraz zadavatel klade na snížení energetické náročnosti a zvýšení účinnosti technologických procesů.
„Chceme snížit energetickou náročnost stravovacího provozu a zvolit takové řešení rekonstrukce, abychom ušetřili na provozu a současně si otevřeli cestu k dotačním výzvám Ministerstva životního prostředí ČR,“ doplnil náměstek Bulíček.
Součástí návrhu bude také návrh rozmístění nového gastrovybavení, aby byla kuchyně schopná produkovat požadované množství jídel, a to včetně speciální úpravy stravy v nejvyšší kvalitě. Současně je třeba zahrnout do návrhu technologii distribuce jídel klientům tak, aby jídlo nevychladlo a bylo s ním možné pohodlně manipulovat.
Domov U Biřičky je největším pobytovým zařízením v síti sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Momentálně má 340 lůžek pro seniory a pracuje zde 240 zaměstnanců.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV