Chaloupecký (SPD): Podpora mladých lidí a mladých rodin

11.09.2024 10:21 | Monitoring

Volební koalice SPD, Trikolora a PRO myslí také na mladé lidi a mladé rodiny s dětmi. Pojďme si nyní představit několik programových bodů do Senátu pro volební okrsek Chrudim, které si kladou za cíl podpořit mladé lidi a mladé rodiny.

Chaloupecký (SPD): Podpora mladých lidí a mladých rodin
Foto: SPD
Popisek: Logo SPD

Programové body

Podpora cenově dostupného bydlení pro mladé české pracující rodiny s dětmi. Toho lze dosáhnout podporou družstevního bydlení, realizovaného pod správou měst a obcí, na které by stát bezúplatně převedl státní pozemky v rámci své státní podpory bytové výstavby. Družstevní výstavba by měla pro mladé lidi představovat zajímavou, a navíc také bezúročnou variantu pořízení vlastního bydlení, ve srovnání s privátní developerskou výstavbou a hypotečními úvěry. Podpůrným prvkem pro rozvoj bytové výstavby je také její dočasné osvobození od DPH, které budu také prosazovat.

Anketa

Chcete, aby se prezident Pavel ucházel o druhé volební období?

4%
95%
hlasovalo: 35198 lidí

Dostupnost vzdělání od základního, přes středoškolské až po vysokoškolské vzdělávání. Je potřeba reagovat na trendy a nabízet mladým lidem vzdělání zejména v oborech, které mají na pracovním trhu uplatnění. Nízkopříjmovým rodinám musí se vzděláváním pomoci bezúročné, státem garantované půjčky, splatné příjemcem půjčky až po ukončení studia a nástupu do zaměstnání, příp. zahájení podnikání.

Zavádění výrazných daňových úlev pro pracující rodiny včetně daňových odpočtů za každé narozené dítě, a velmi výhodné manželské půjčky.

Prosazení skutečné penzijní reformy, tedy nikoli pouze dílčích parametrických změn, která by měla primárně cílit na mladé lidi a umožnit jim, po delší časový úsek, odkládat určitou menší finanční částku. Díky složenému úročení a státní garanci je možné díky tomuto institutu, který běžně funguje ve vyspělé západní Evropě, ušetřit během aktivního života občana potřebné finanční prostředky na stáří. Tato penzijní reforma ale musí jít ruku v ruce s dalšími opatřeními, zejména pak s pomocí státu mladým lidem k dostupnému bydlení, kdy tito lidé, namísto úroků z hypotéčních úvěrů u privátních bank, mohou ukládat takto ušetřené prostředky na vlastní konto důchodového spoření.

Zavedení adekvátní výše porodného a rodičovského příspěvku pro zvýšení porodnosti. V kontextu s fungováním mladých rodin s dětmi také nesmíme zapomínat na podporu rodině přátelské politiky work-life balance, resp. work-life harmony.

Mgr. Ing. Milan Chaloupecký

  • SPD
  • kandidát do Senátu, kandidát do Pardubického kraje
  • zastupitel města

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Ing. Milan Chaloupecký

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Fialova vláda sebrala krajům a obcím peníze, ty teď chybí

16:06 Pošarová (SPD): Fialova vláda sebrala krajům a obcím peníze, ty teď chybí

Vláda chtěla znovu sebrat peníze obcím! Ještě, že se to (zatím) nestalo, protože v tom případě by m…