Čunek (KDU-ČSL): Škaredá vizitka světa, v němž jsou narušené i základní hodnoty

07.10.2024 17:17 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na výsledky referenda v obci Horní Lideč v Zlínském kraji, v němž občané odmíti výstavbu domova seniorů

Čunek (KDU-ČSL): Škaredá vizitka světa, v němž jsou narušené i základní hodnoty
Foto: XTV
Popisek: Senátor Jiří Čunek

„Co jste vy, byli jsme i my - co jsme my, budete i vy.” Platí to nejen pro smrtelnost, ale i stáří, pokud máte to štěstí a dožijete se ho. A pokud máte ještě větší štěstí, někdo vám ve stáří pomůže, abyste ho prožili důstojně. V ideálním případě rodina, jinak stát.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 12414 lidí

Jenže v naší společnosti přibývá lidí, kteří si stáří nepřipouští. A aby je jeho vidina příliš nestrašila, odsouvají seniory na druhou kolej jako něco nepotřebného, co překáží progresivnímu vývoji. Mnohokrát už jsem slyšel, že by senioři neměli mít volební právo, když nepřispívají do systému, nebo že dávat peníze na péči o ně je vlastně zbytečné.

Přesně jako v obci Horní Lideč u nás na Valašsku, kde se kvůli politikaření těch “progresivních” zastavila stavba domova pro seniory. Je to ostuda. Škaredá vizitka světa, v němž jsou narušené i základní hodnoty, mezi něž úcta ke stáří patří…

K Mezinárodnímu dni seniorů proto přeji hlavně všem seniorům budoucím, aby vzali rozum do hrsti a uvědomili si, že nikdo není mladý a krásný věčně. Co dnes zasejete, to se vám jednou vrátí. Od společnosti, státu, vašich dětí.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

EET

Pane Kuklo, o co opíráte vaše tvrzení, že by EET do státního rozpočtu přineslo desítky miliard? Víte, jak to chodí? Buď za něco zaplatíte méně, a bez papíru nebo více s papírem. Co myslíte, že si většina lidí, co počítá každou korunu vybere? A co tedy řeší EET? Já vám to řeknu, vůbec nic.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Ministerstvo obrany ministerstvem kapitulace

19:05 Fiala (SPD): Ministerstvo obrany ministerstvem kapitulace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nákupům ministerstva obrany pod vedením Jany Černoc…