Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace

21.09.2024 20:11 | Tisková zpráva

Příspěvek 450 tisíc korun na rekonstrukci ordinace psychiatrie a vylepšení jejího vybavení schválili na svém jednání v pondělí 16. září vsetínští zastupitelé.

Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace
Foto: XTV
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Jedná se o první významnou finanční podporu radnice soukromému lékaři v rámci městského dotačního titulu pro společensky potřebné profese.

„Ve Vsetíně je stejně jako v mnoha dalších městech nedostatek některých lékařských specialistů, mimo jiné i psychiatrů, kteří navíc mají dlouhé čekací lhůty. Proto jsme se rozhodli podpořit ordinaci, která ve Vsetíně již provozována je a také díky rekonstrukci plánuje navýšit počet pacientů ze současných necelých šesti set na devět set,“ uvedl starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že ordinace nabízí mimo jiné terapie mladistvým od 14 let.

Udělení dotace je přitom podmíněno několika závazky. Ordinace se například zavazuje poskytovat lékařské služby lékaře ve Vsetíně na nejméně pět let a rekonstrukci musí provést nejpozději v roce 2025.

Uvedenou finanční podporu pro psychiatrickou ordinaci mohou v brzké době následovat další. „V rámci stejného dotačního titulu aktuálně totiž řešíme podporu ordinací dvou zubních lékařů,“ uzavřel starosta Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

22:14 Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Senátu na Praze 4.