David (SPD): Maďarsko přebírá předsednictví EU - „Make Europe Great Again“

23.06.2024 20:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k maďarskému předsednictví v Radě Evropy

David (SPD): Maďarsko přebírá předsednictví EU - „Make Europe Great Again“
Foto: Archiv Ivana Davida
Popisek: Ivan David

Maďarsko představilo své motto pro nadcházející šestiměsíční předsednictví v Radě EU: „Udělejte Evropu znovu velkou.“ Tento odkaz na slavný předvolební slogan Donalda Trumpa „Make America Great Again“ bude prý doprovázet maďarské diplomaty při vedení důležitých jednání v Bruselu a utvářet politickou agendu EU.

Maďarský ministr pro EU János Bóka řekl, že slogan vyjadřuje snahu udělat z Evropy nezávislého globálního hráče a zároveň zachovat identitu členských států. Informuje o tom server Politico.

Souběžně s prezentací sloganu představilo Maďarsko logo pro předsednictví: Rubikovu kostku, která podle Bóky představuje „esenci maďarského ducha“. Bóka také oznámil, že během svého předsednictví Maďarsko zavede novou, konkurenceschopnou zemědělskou dohodu, „zaměřenou na farmáře“, a vypracuje účinnější opatření na ochranu vnějších hranic a boj proti příčinám migrace.

Ústředním zájmem bude rovněž podpora procesu rozšiřování EU s cílem dosáhnout podstatného pokroku s ohledem na Moldávii, Gruzii a Ukrajinu. Je však otázkou, zda se to podaří.

Tolik Weltwoche a Politico. Ano, je otázka, zda se v Evropě ještě něco podaří.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blaha (ODS): Fialova vláda plní bez lhaní své programové prohlášení

10:04 Blaha (ODS): Fialova vláda plní bez lhaní své programové prohlášení

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládě Petra Fialy a opozici.