Dostál (Stačilo!): Vláda suverénního státu není povinna, ba ani oprávněna ohrozit své občany

07.08.2024 17:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odporu Maďarska proti sankcím za nepodvolení se migračním pravidlům určovaných Evropskou unií.

Dostál (Stačilo!): Vláda suverénního státu není povinna, ba ani oprávněna ohrozit své občany
Foto: XTV
Popisek: Europoslanec Ondřej Dostál

Ve světle aktuálního dění v GB nebo v Německu je obrana Maďarů proti migraci zcela správná a pochopitelná. Stát odpovídá za bezpečí svých obyvatel a podle toho má určovat, koho a proč na své území vpustí. Víza prověřeným gastarbeiterům? V pořádku. Neřízená migrace? Špatně!

Maďarský státní tajemník postupuje správně, pokud odmítá naplnit rozsudek ESD; vláda suverénního státu není povinna, ba ani oprávněna ohrozit své občany. ESD měl toto zohlednit, neučinil tak, bohužel. Tím zas o něco zviditelnil skutečnost, že státy jsou pány zakládajících smluv EU a když to bude "buď-anebo", vyhraje vůle států nad pravidly mezinárodní organizace. Buď v podobě vlny exitů z EU a jejího rozpadu či zmenšení, nebo v podobě zásadní revize evropského práva. Podobný rozpor jako zde v migrační otázce ostatně nastane u emisních povolenek zdražujících benzín, naftu, plyn či uhlí domácnostem, což se bude týkat i nás. Česká vláda by měla Maďarsko (a další rozumné země vč. Slovenska) v tomto procesu revize eurounijních nesmyslů podpořit; když ne tato neschopná a lokajská Fialova vláda, tak ta vláda, která ji za rok nahradí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

23:08 Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

Senátní volby 2024 jsou dokonalým prostředkem k vyjádření vašeho postoje. Nedílnou součástí Senátu Č…