Fiala (SPD): Neohrožený bojovník s dezinformacemi Foltýn jen opakoval ukrajinské lži

08.07.2024 18:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Otakara Foltýna.

Fiala (SPD): Neohrožený bojovník s dezinformacemi Foltýn jen opakoval ukrajinské lži
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Radim Fiala (SPD).

Nový vládní šéf pro strategickou komunikaci Otakar Foltýn se v jednom videu strategicky vyjádřil o bývalém a zřejmě i budoucím prezidentovi USA ve smyslu, že Trump je "chaotik, který nechápe ani základní principy mezinárodní politiky a je dokonalý sobec" a že "nevíme, co udělá Donad Trump po svém zvolení, ale víme, že to bude totální chaos“.

Pan Foltýn je ten, kdo se vyjádřil také ve smyslu, že cenzuru nechystá, ale kdo tvrdí opak, je ruský kolaborant.

Vládní bojovník proti dezinformacím také v poslanecké sněmovně na přednášce prohlásil, že ruský admirál Sokolov byl zabit Ukrajinci. Foltýn pak nadšeně zvolal "sláva Ukrajině". Tento neohrožený bojovník s dezinformacemi bohužel jen opakoval ukrajinské lži - admirál Sokolov byl pouze odvolán a letos na jaře na něj dokonce mezinárodní soud vydal mezinárodní zatykač. Mezinárodní soud zřejmě neuvěřil Foltýnovi a Ukrajincům, ale podlehl ruským "dezinformacím", že Sokolov si v klidu užívá důchod.

Blíží se americké volby a o to pozorněji bychom měli sledovat výkřiky Foltýnů. Trump ať je jakýkoli, byl jediný prezident v posledních desetiletích, který nezačal novou válku a který se naopak jednáním s Rusy, Číňany nebo Severokorejci snažil najít společnou řeč a konflikty a chaos naopak mírnil. Také bránil nelegální migraci a opět tím jen v USA mírnil chaos a konflikty.

Tohle ovšem děsí všechny kdo na chaosu a válkách vydělávají. Představte si že by nastal mír a všechny země by spolupracovaly jako rovný s rovným. Co vojensko-průmyslový komplex? Přišli by doslova o biliony dolarů. A to se sakra nevyplatí, a proto Foltýn kolem sebe kope a křičí, jako když ho na nože bere.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Podepsal jsem otevřený dopis prezidentu USA Joe Bidenovi

16:14 Exner (STAN): Podepsal jsem otevřený dopis prezidentu USA Joe Bidenovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopisu Joe Bidenovi.