Fiala (SPD): Sociální systém nesmí být prostředkem k asociálnímu životu

26.08.2024 4:28 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sociálním dávkám a nepřizpůsobivým občanům.

Fiala (SPD): Sociální systém nesmí být prostředkem k asociálnímu životu
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Radim Fiala (SPD).

Nepřizpůsobiví spoluobčané jsou neřešeným a zvětšujícím se problémem naší země. Charakterizují je špatné sousedské vztahy a nedostatečná hygiena, nezájem o vzdělání a práci, vysoká kriminalita a zneužívání sociálního systému.

Přitom právě systém sociální podpory má sloužit jako klíčová záchranná síť. Má vyvádět nejzranitelnější z nás ze spárů chudoby a finanční tísně. Musí být reformován tak, aby podporoval pouze ty, kdo vidí hodnotu ve vzdělání a práci. Cesta k lepší budoucnosti pro děti z jakýchkoli poměrů vede přes dveře školy. Fialova vláda se dopouští tragické a nebezpečné zrady všech slušných lidí, když podporuje, aby byly výsledky společenské produktivity paraziticky uzurpovány nepřizpůsobivými. Rozmazluje je všemi možnými dávkami, zatímco pracující nebo důchodci třou bídu s nouzí. To změníme a rychle.

Kdo volí nevědomost před základním vzděláním, neměl by očekávat, že bude mít prospěch ze zdrojů určených k povznesení komunity jako celku. Sociální politika má podporovat lidi v opravdové nouzi. Ne parazity. Jsme proti všem snahám o zpoplatňování zdravotnictví či školství, navyšování věku odchodu do důchodu a zpomalování růstu penzí.

SPD prosazuje, aby pomoc směřovala těm, kteří pracují, poctivě platí daně, vychovávají děti a dbají o své okolí. Pokud někdo uklouzne, podáme mu pomocnou ruku. A lidé, kteří celý život pracují a platí si pojištění, musí dostat spravedlivý důchod, na který se mohou těšit. Musíme ale přestat platit pohodlný život těch, pro které je zneužívání sociálního systému prostředkem k asociálnímu životu. Žádnou podporu nikomu, kdo se ze společnosti úmyslně vyčleňuje, aby žil na náš úkor!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman Křeček: Česká republika potřebuje nezávislé posuzování lidských práv. Nikdo to totiž nedělá

13:09 Ombudsman Křeček: Česká republika potřebuje nezávislé posuzování lidských práv. Nikdo to totiž nedělá

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2024 k zákonu o Veřejném ochránci práv