Filip (KSČM): Je nutné odmítnout, aby seniorům v domovech mohl být odebrán celý důchod

12.09.2024 4:31 | Monitoring

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k prioritám práce v Senátu

Filip (KSČM): Je nutné odmítnout, aby seniorům v domovech mohl být odebrán celý důchod
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý předseda komunistů Vojtěch Filip v Aby bylo jasno

Jsou dvě nejčastější otázky, které pokládají novináři zpravidla kandidátům voleb. První dotaz se týká volebních témat, priorit, které by chtěl politik prosazovat, čemu se věnovat. Druhou otázkou je výše finančních nákladů kandidátů. Tento týden jsem oba dotazy i já obdržel, jako kandidát voleb do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodě č. 14 - Česke Budějovice. A jak jsem odpověděl?

Prioritou číslo jedna je pro mě změna postavení senátora. Budu usilovat o to, aby byla čestnou, tedy neplacenou funkcí.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7022 lidí

Dále návrhuji, aby v místech, kde byla zrušena pobočka pošty, zřídila Česká pošta automatické doručování do boxů na kód.

Třetí prioritu, neméně důležitou, je odmítnout poslanecký návrh, aby seniorům, kteří jsou v domovech seniorů, bylo možné odebrat celý důchod. Trvám na tom, že je nutné zachovat minimálně 15 procent důchodu pro to, aby si mohli senioři například v domech s pečovatelskou službou koupit kávu nebo zákusek či jinou věc, aby se necítili omezeni. Takový návrh je nedůstojný. Jde o pozměňovací návrh koaliční poslankyně k takzvanému zákonu o sociálně zdravotním pomezí, který má umožnit širší škálu pobytových služeb. To je přesně úlohou Senátu, takové návrhy odmítat.

Jako senátor bych se dále zasazoval o ústavní ochranu vody, jako základní životně potřebné suroviny. Současný stav této ochrany je neúnosný.

Pokud jde o náklady na volební kampaň, předpokládám, že finance, které mohu osobně do kampaně vložit, jsou přibližně sto tísíc korun. Zatím jsem požádal o zaslání částky 55 000 korun na transparentní účet, abych mohl hradit inzerci, a ještě předpokládám investovat do informačních letáků a plakátů na výlep. Chystám se na osobní kampaň mezi občany v průběhu září.

Těším se se všemi na viděnou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartůšek (Přísaha): Další selhání vlády. Síkela bude řešit Afriku a Latinskou Ameriku

20:05 Bartůšek (Přísaha): Další selhání vlády. Síkela bude řešit Afriku a Latinskou Ameriku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…