Folwarczny (ODS): Gymnazisté z Třince dostanou novou moderní tělocvičnu

25.07.2022 12:12

Téměř pětistovka žáků Gymnázia Třinec se může těšit na novou moderní tělocvičnu. Začíná demolice té stávající, místo ní Moravskoslezský kraj vybuduje tělocvičnu novou. Tento projekt si z krajského rozpočtu vyžádá 80 milionů korun, hotový by měl být v červenci 2023.

Folwarczny (ODS): Gymnazisté z Třince dostanou novou moderní tělocvičnu
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

Stávající tělocvična Gymnázia Třinec půjde k zemi, její stav nesplňuje požadavky pro dnešní výuku a rekonstrukce objektu z 50. let by nebyla vhodným řešením. 

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39131 lidí
Prostorové dispozice staré tělocvičny neumožňují zajistit podmínky dle platných předpisů i současných potřeb výuky. „Rekonstrukce stávající tělocvičny by také byla velmi nákladná. Je tedy rozumnější starý objekt zbourat a pro gymnázium vystavět tělocvičnu zbrusu novou. Tělocvična bude mít moderní multifunkční sportovní povrch, plochu bude možné členit pro nejrůznější kolektivní sporty, nabídne i sektor pro výuku gymnastiky,“ prozradil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny a doplnil, že nová tělocvična bude mít i ovladatelné koše pro basketbal na centrálním hřišti. V tělocvičně bude možná i souběžná výuka basketbalu na třech příčně uspořádaných hřištích s možností nastavení výšky košů.

Výstavba nové tělocvičny začíná letos v červenci, pro výuku bude připravená zhruba na začátku školního roku 2023/2024. „Nová tělocvična bude mít půdorys 25 na 45 metrů, bude jednopodlažní, vysoká bude deset a půl metru. Gymnazistům i jejich vyučujícím zde bude k dispozici potřebné zázemí, tedy například šatny, sprchy nebo sklady pro nářadí. Budova tělocvičny bude mít bezbariérový přístup a bude propojená s budovou gymnázia,“ popsal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania s tím, že projekt předpokládá investiční náklady ve výši 80,18 milionu korun. Kraj se pokryje ze svého rozpočtu. Zhotovitelem projektové dokumentace a autorským dozorem stavby je společnost ATRIS s r.o. Výkon technického dozor stavebníka bude provádět společnost FLAGRO a.s. Zhotovitelem stavby je společnost IPS Třinec, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Škrty, kam se podíváš

6:03 Semelová (KSČM): Škrty, kam se podíváš

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům pětikoaliční vlády