Hašek (PRO): Dohoda s Ukrajinou je svojí formou esencí české vyčůranosti a chytráctví

22.07.2024 15:14 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Bezpečnostní dohodě s Ukrajinou

Hašek (PRO): Dohoda s Ukrajinou je svojí formou esencí české vyčůranosti a chytráctví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Myslím, že nic tak dobře nevypovídá o současné partě ze Strakovky, jako to, jak upekli “Bezpečnostní dohodu s Ukrajinou”. A teď bez ohledu na to, že jsem jako občan a politik pro humanitární, nikoliv vojenskou pomoc, chci diplomatická jednání, příměří a pokud možno spravedlivý mír.

Podepsaná dohoda je svojí formou s odpuštěním esencí české vyčůranosti a chytráctví. Proč? Je totiž PRÁVNĚ NEZÁVAZNÁ. Jak je potom možné např. reálně zajistit “transparentní využití prostředků pro obnovu a rozvoj”, tedy peněz z našich daní vládou určených na Ukrajinu?

Ti zásadoví bojovníci proti Putinovi nepřipravili a neuzavřeli klasickou mezinárodní smlouvu s vymahatelnými závazky, kterou by ratifikoval Parlament. Pokud si vláda stojí za svým, tak proč tento postup à la Chytrá Horákyně - obutá, neobutá, oblečená, neoblečená? Ví ukrajinská strana o tomto “drobném detailu”?

Mohla by klasická plnohodnotná smlouva při projednání v Parlamentu narazit? Nebo vláda zcela záměrně obchází Parlament? Snad se najde někdo odvážný ze současné parlamentní opozice a toto téma zvedne na plénu Sněmovny i Senátu.

dohoda

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

4:28 Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

Právě jsem předložil důležitou opravu zákona o veřejných zakázkách. Díky ní premiér ani ministři neb…