Hejtman Grolich: Kraj podpoří světové i špičkové regionální sportovní akce

01.09.2022 11:30

Světové a evropské šampionáty a stejně tak špičkové regionální sportovní podniky se rozhodl systematicky podporovat Jihomoravský kraj.

Hejtman Grolich: Kraj podpoří světové i špičkové regionální sportovní akce
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Nový dotační program na podporu pořádání významných sportovních akcí odsouhlasili na svém středečním jednání (31. srpna 2022) krajští radní a doporučili program schválit také zastupitelům. 

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

„Podařilo se nám udělat pořádek v individuálních dotacích a mezi žadatele jsme v novém dotačním programu rozdělili 10,3 milionů korun. Důležité je, že se povedlo pokrýt tradiční velké sportovní akce, které se na jižní Moravě pravidelně konají,“ říká hejtman Jan Grolich.

Půl milionu by tak mělo putovat například pořadatelům evropského šampionátu juniorů v baseballu, který letos hostilo Brno, stejná částka na squashový světový pohár Czech Open 2022 nebo na letošní Evropský pohár ve vodním pólu.

„Chceme takto rozšířit nabídku významných sportovních akcí v kraji a přispět ke zkvalitnění jejich organizace. Návštěva takové špičkové akce rozhodně zvyšuje popularitu a zájem o sport, mezi mládeží nejvíc, a o to nám jde především,“ vysvětluje smysl dotačního programu hejtman.

Dotační program podpoří akce podle významu v celkem pěti okruzích – od akcí s mezinárodním přesahem, jako jsou mistrovství světa a Evropy nebo například světové poháry, přes mistrovství ČR a národní poháry až po významné regionální akce s krajským přesahem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…