Hejtman Grolich: Máme se čím chlubit

28.09.2022 16:50

Titul „Víno Jihomoravského kraje 2022“ získala čtyři regionální vína. Dvě bílá a dvě červená zvítězila v soutěži, kterou vyhlásil Jihomoravský kraj ve spolupráci s Národním vinařským centrem.

Hejtman Grolich: Máme se čím chlubit
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Vína budou reprezentovat region jižní Moravy při oficiálních akcích. Návrhy na uzavření rámcových kupních smluv s vítězi dne 27. září 2022 schválili krajští radní. 

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Ucházet o titul Víno Jihomoravského kraje 2022 se mohla vína vyrobená z hroznů révy vinné, které mají původ ve vinicích na území Jihomoravského kraje, kde také proběhlo jejich zpracování. Každý výrobce může přihlásit pouze dvě vína ze své produkce, a to v případě, že garantuje dodání 500 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u bílých vín a 200 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u červených vín.

Hodnocení soutěžních vzorků proběhlo 12. září 2022 v „Centrum Excelence“ ve Valticích. Do soutěže se přihlásilo celkem 40 vinařů se 77 vzorky vín. V kategorii A - bílá suchá a polosuchá vína bylo hodnoceno 56 vzorků, v kategorii B – červená suchá vína – bylo hodnoceno 21 vzorků.

„Vybraná vína získají certifikát Víno Jihomoravského kraje 2022 a budeme je poté využívat k prezentaci Jihomoravského kraje nejen u nás, ale zejména při zahraničních cestách. Máme se čím chlubit,“ řekl hejtman Jan Grolich.

Vína oceněná titulem „Víno Jihomoravského kraje roku 2022“:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy