Hejtman Okleštěk: Kraj posílí záchranku v Přerově

28.01.2019 21:32 | Zprávy

Téměř tři a půl tisíce výjezdů za rok podnikají vozy rychlé zdravotnické služby v Přerově. Olomoucký kraj se proto rozhodl, že počet tamních pracovníků o jednu směnu posílí. Noví zaměstnanci nastoupí na záchranářskou základnu v červenci.

Hejtman Okleštěk: Kraj posílí záchranku v Přerově
Foto: anoprostejov.cz
Popisek: Ladislav Okleštěk, ANO

„Přerovskou záchranku posílí pět lidí. Rozšíří tak současný tým zdravotnických profesionálů, který je velmi vytížený. Novinka ulehčí nejen samotným pracovníkům záchranné služby, ale hlavně přispěje k ještě rychlejšímu zajištění první pomoci v regionu,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Posila bude sloužit sedm dnů v týdnu a dvanáct hodin denně. Rozšíření přerovské záchranky vyjde kraj na zhruba tři milióny korun ročně. Uvolnění potřebných financí na svém posledním zasedání schválili krajští radní.

Nejde ale o jedinou investici, které se záchranáři od hejtmanství tento rok dočkají. Kraj totiž bude pokračovat v modernizaci sanitek záchranné služby. Postupně chce vyměnit všechny její vozy, přičemž hodnota zakázky činí několik desítek miliónů korun.

„Kraj letos také postaví novou základnu záchranné služby v Uničově, později i v Zábřehu, Jeseníku a Šternberku,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Trump slíbil, že v případě své výhry zruší protiruské sankce

8:02 Rajchl (PRO): Trump slíbil, že v případě své výhry zruší protiruské sankce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sankcím proti Rusku.