Hradečná (Piráti): Trocnov se prý městu nevyplatí provozovat

09.02.2022 15:45 | Tisková zpráva

Piráti v Karlových Varech nesouhlasí s prodejem sanatoria Trocnov. Kritizují názorový obrat primátorky Ferklové, mizerné hospodaření města a špatnou komunikaci. Za zrušení tohoto záměru založili petici.

Hradečná (Piráti): Trocnov se prý městu nevyplatí provozovat
Foto: Piráti
Popisek: Barbora Hradečná

Karlovarští Piráti dlouhodobě kritizují vedení města za neuvážený prodej městského majetku. Na posledním jednání zastupitelstva Karlových Varů byl koalicí schválen prodej sanatoria Trocnov a to i přes dlouhodobé proklamace primátorky Ferklové, že se k odprodeji město nechystá.

"Od posledního jednání zastupitelstva upozorňujeme na další díl rozprodeje městského majetku současným vedením Karlových Varů - prodej budovy Sanatoria Trocnov. Odprodej této chráněné kulturní památky je o to překvapivější, neboť ještě před rokem tento krok primátorka Ferklová vylučovala. Teprve nyní, na začátku roku 2022 jsme se dozvěděli, že Trocnov se prý městu nevyplatí provozovat a bylo by potřeba nainvestovat velké finanční prostředky. Proto je tedy nejlepší se ho zbavit," říká zastupitelka Barbora Hradečná.

"Trocnov jsme se tedy rozhodli sami navštívit a na vlastní oči se přesvědčit, zda je v tak špatném technickém stavu, jak vedení města líčí. A byli jsme příjemně překvapeni. Ačkoliv stavba rozhodně nezáří novotou a rekonstrukce bude potřeba, domníváme se, že prodej by byl pro město stále nevýhodný. Jsme přesvědčeni, že peníze z prodeje objektu se z už tak téměř vyprázdněné obecní kasy vypaří během mrknutí oka. Z něčehoměsto své neudržitelné hospodaření financovat musí," dodává Hradečná.

Karlovarští Piráti se tak rozhodli reagovat na vedení města, které není schopné odpovědět na veškeré dotazy a kritiku spojené s prodejem tohoto objektu, založením petice ZDE.

"Na ignoraci ze strany vládnoucí koalice jsme si ani po třech letech v zastupitelstvu nezvykli a zvykat si na ni nehodláme. Pokud vedení města není ochotno vyslechnout názor opozice, mohlo by mít alespoň minimální snahu o komunikaci s veřejností. Ta má nyní možnost se nahlas vyjádřit k tomu, jak město se svým majetkem zachází," vysvětluje Hradečná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Zelená transformace je klíčovou cestou pro budoucnost Ústeckého kraje

22:01 Zelení: Zelená transformace je klíčovou cestou pro budoucnost Ústeckého kraje

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k účasti prezidenta Pavla na diskuzi o situaci v Ús…