Zaměstnavatelé dnes mohou podporovat stravování svých zaměstnanců mnoha daňově výhodnými způsoby. Nejrozšířenější jsou tzv. stravenky a závodní jídelny či kantýny. Zvláště v tom druhém případě navazuje systém na něco, co v naší zemi zaváděli třeba Tomáš Baťa či Laurint & Klement. Věděli proč. Zaměstnanec, který se dobře nají, pracuje lépe. Stravenky, dovážení jídel na pracoviště apod. – to vše přišlo jako alternativa tam, kde se kantýna nevyplatí.
Teď chce ministerstvo financí umožnit, aby místo toho firmy prostě jen rozdávali daňově zvýhodněné peníze. Ať si za ně dotyčný zakoupí, co chce.
Vláda chce zavádět možnost nezdaněných a neúčelových příspěvků ve chvíli, kdy na druhou stranu zvyšuje daně. Nejen na alkohol a tabák. Zrušením daňového osvobození např. chtěla zdražit plyn pro domovní kotelny.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV