Huňáček (ODS): Na jihlavské radnici odcházíme do opozice a hodláme svou roli vykonávat poctivě

01.11.2016 21:45 | Zprávy

Prohlášení klubu zastupitelů ODS k situaci ve vedení Statutárního města Jihlava

Huňáček (ODS): Na jihlavské radnici odcházíme do opozice a hodláme svou roli vykonávat poctivě
Foto: ODS
Popisek: ODS

S plným respektem přijímáme dnešní rozhodnutí ČSSD a KDU-ČSL vyměnit ve vedení Statutárního města Jihlava ODS za opoziční hnutí ANO. Pro tzv. "přepřahání" v polovině volebního období se zástupci ČSSD a KDU-ČSL rozhodli, aniž by se pokusili nastalou situaci v koalici vyřešit nějakým standardním způsobem.  Ve značné míře to odráží jejich postoj, se kterým v koalici v uplynulých dvou letech k problematickým a sporným záležitostem přistupovali.  Není proto divu, že se nakonec místo kritické sebereflexe rozhodli vyřešit problém vlastní neschopnosti raději výměnou těch, kteří se ve vedení města snažili prosazovat odpovědný přístup a odmítali politické "kšeftování".

ODS tak odchází na jihlavské radnici do opozičních lavic a hodlá svou roli vykonávat stejně poctivě a odpovědně, jako se o to její zvolení zástupci snažili ve vedení města v uplynulých dvou letech. Budeme pečlivě dohlížet především na to, zda je v rozhodnutích nového vedení města dodržován zákon a zda nejsou snahou o naplňování osobních a mocenských ambicí ohroženy nejen zájmy města, ale také zda nejsou ohroženi zaměstnanci magistrátu města Jihlava. Zkušenost z uplynulých dvou let nám dává dostatek prostoru k tomu, abychom nedopustili návrat poměrů, které vládly na jihlavské radnici v době, kdy byl starostou města pan Vratislav Výborný, kterého ODS musela pro jeho naprosté politické i lidské selhání v roce 2005 ze strany vyloučit.

Jaroslav Huňáček
předseda zastupitelského klubu ODS Jihlava

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): Vůbec nebere v úvahu dobu dožití ve zdraví

22:31 Maříková (SPD): Vůbec nebere v úvahu dobu dožití ve zdraví

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 4. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zák…