KSČM: Fialo, stačilo!

07.07.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany ke konsolidačnímu balíčku vlády Petra Fialy

KSČM: Fialo, stačilo!
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Vláda chystá balík opatření, která mají pomoci... My se ale ptáme komu?! Běžným lidem tedy rozhodně ne! Podívejme se, co pro nás některá z plánovaných opatření budou znamenat.

Zvýšení zdanění práce! Pod zrušením výjimek v dani z příjmů skrývá vláda plošné zvýšení základu pro výpočet daně z příjmu. S tím se pojí zvýšení sazby nemocenského pojištění pro zaměstnance

Oboje znamená snížení mezd zaměstnanců, a tedy pokles životní úrovně, kterou už tak decimuje dvouciferná inflace. Zvýšením zdanění práce navíc hrozí přesun lidí do švarc systému.

KSČM prosazuje zachování nižších daní u zaměstnanců s podprůměrnou mzdou. Komunisté dlouhodobě navrhují progresivní zdanění velkých příjmů a majetku (tři sazby u daně z příjmů fyzických osob), speciální sazbu korporátní daně u velkých firem (sektorová daň na banky, ale také obchodní řetězce a jiné monopoly) a zdanění spekulativního kapitálu!

Fialo, stačilo!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.