Knechtová (ANO): Ženy jsou v tomto státě neviditelná pracovní síla

03.10.2024 19:06 | Monitoring

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 3. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

Knechtová (ANO): Ženy jsou v tomto státě neviditelná pracovní síla
Foto: ANO
Popisek: Lenka Knechtová

Vážená paní místopředsedkyně, děkuji za slovo. Já bych navázala na svou ctěnou kolegyní Ivanku Mádlovou a odpověděla bych i panu poslanci Salvetrovi vaším prostřednictvím, paní místopředsedkyně.

Nám totiž z toho problému vypadávají ženy, protože ženy jsou v tomto státě neviditelná pracovní síla. Když chcete mít miminko už třeba na vysoké škole, tak ty služby a přístup té vysoké školy není zdaleka prorodinný. A my tady dneska nemáme pana ministra školství Beka, aby nám o tomhle tématu něco řekl. My jsme už v prvním čtení žádali, aby se vyjádřil k tomuto tématu i pan ministr zdravotnictví, protože ty otázky, které si tady klademe, souvisí se zdravotním stavem. A pana ministra zdravotnictví taky momentálně nemáme.

Já jsem jedna ze zakladatelek rodinného centra, takže o té problematice rodiny si myslím, že vím hodně. A není možné vytrhnout jenom věk odchodu do důchodu a nepodívat se na všechny ty složky a jakým způsobem nám to v tom terénu funguje. Ano, tak si řekněme, že posuneme věk odchodu do důchodu a budeme prostě pro naše rodiče potřebovat o 50 - 60 % navýšit kapacity v domovech pro seniory. My ty domovy pro seniory nemáme. My za to lůžko v domově pro seniory jako stát třeba platíme až 50 tisíc, což je nesrovnatelná částka s tím, když pečujeme o ty lidi doma. Takže je potom otázka, kdy je ten vhodný věk odchodu do důchodu. Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Babišová (ANO): Narození, život a smrt k životu absolutně patří

22:31 Babišová (ANO): Narození, život a smrt k životu absolutně patří

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 3. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zák…