Kocmanová (Piráti): Predátoři nesmí mít možnost znovu pracovat s dětmi

14.10.2024 21:24 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke vzniku dětského certifikátu

Kocmanová (Piráti): Predátoři nesmí mít možnost znovu pracovat s dětmi
Foto: Repro YouTube
Popisek: Pirátka Klára Kocmanová

Predátoři nesmí mít možnost znovu pracovat s dětmi. Proto prosazujeme vznik dětského certifikátu, který děti ochrání. Jak by to mělo v praxi fungovat?

Škola si od potenciálního nového učitele vyžádá výpis z trestního rejstříku. Pro vyučující a další profese s přímým a pravidelným kontaktem s dětmi by nově výpis obsahoval i informaci o možném trestném činu, který by mohl být pro práci s dětmi rizikový. Z běžného rejstříku totiž záznamy o trestech po uplynutí lhůty mizí a bohužel z mnoha případů víme, že někteří pachatelé se mezi děti vrací a traumatizující situace se opakují.

S návrhem přichází po dlouhých debatách Ministerstvo spravedlnosti. Dlouhodobě ho podporuji na podvýboru pro problematiku domácího a sexuálního násilí. Dál budeme řešit konkrétní vymezení trestných činů a další detaily, aby vše opravdu dobře fungovalo. A hlavně, aby takový certifikát platil i na trestné činy spáchané v minulosti. Pro mě je teď prioritou, abychom návrh projednali včas - do ledna by měl být ve sněmovně!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Spojování SPD, PRO a dalších

Dobrý den pane Okamuro, v návaznosti na Vaše poslední vyjádření na Primě k další spolupráci s národně-konzervativnimi stranami, mám dotaz. Řekl jste, že do voleb nepůjdete jako koalice, ale že nabídnete místo na kandidátce. To ve mně vzbuzuje otazníky. Vyzýval jste ke spojování, abyste porazili koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vích (SPD): Utopistický projekt současné podoby Evropské unie je cesta k záhubě

15:41 Vích (SPD): Utopistický projekt současné podoby Evropské unie je cesta k záhubě

Evropská unie (EU) se během několika desetiletí svého vývoje etablovala jako jeden z největších poli…