Kolář (TOP 09): Radní Johnová má takový zlozvyk – ráda se mstí

12.09.2022 17:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k poslednímu zasedání pražského zastupitelstva před volbami

Kolář (TOP 09): Radní Johnová má takový zlozvyk – ráda se mstí
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Tohle bude delší, tak to buď vzdejte rovnou nebo se pohodlně usaďte, ať to můžete vzít jedním dechem. Budu mluvit o něčem, co mě fakt štvalo jako starostu Prahy 6 a minulý týden jsem měl možnost to aspoň trochu srovnat.

Ve čtvrtek totiž bylo naposledy před volbami pražské zastupitelstvo. Nemohl jsem si ho nechat ujít, protože jsem tam přišel poděkovat. Začal jsem poděkováním radní Mileně Johnové za to, že se rozhodla znovu nekandidovat a nebude tak v příští Radě hlavního města působit jako radní pro sociální oblast. Škod, které napáchala, jak vám tady popíšu, už totiž bylo dost. Jako starosta Šestky jsem s tím měl bohužel svou zkušenost – jeden z domovů pro seniory, které do její gesce spadají, totiž sídlí v naší městské části.

Hned na to jsem děkoval všem ředitelkám a ředitelům domovů pro seniory, které v Praze jsou, protože z magistrátu jim za celé čtyři roky nikdo nepoděkoval včetně zmíněné paní radní, která měla sociální služby na starosti.

Poděkování si opravdu zaslouží. Za svoji práci a hlavně odolnost. Kromě pandemie a důsledků války na Ukrajině na ně totiž s podobnou razancí dopadlo úřadování naštěstí už dosluhující radní Johnové.

Ta má totiž takový zlozvyk – ráda se mstí těm, kteří neradi plní její nesmyslné a škodlivé nápady. Řadě domovů pro seniory, které měly vlastní hlavy, tak byly zastaveny rozjeté projekty, které měly klientům zlepšit život. Do řady domovů byly v době nejkrutější pandemie posílány místo pomoci kontroly nejrůznějších dokumentů, kvůli kterým neměl personál dost času na péči o klienty.

Přijde vám to bizarní? Nekončíme. Paní radní společně s předsedkyní sociální komise za Piráty paní Horákovou přišly s naprosto nesociálním nápadem – podáváním trestních oznámení na domovy seniorů za to, že tam někdo zemřel (rozumějte, žaluje je za něco, co je v tomto typu zařízení bohužel naprosto přirozené). Paní Horáková šla dokonce tak daleko, že si najala PR agenturu, která jí určila, za co domovy žalovat a jak jim tak nejvíce ublížit. Kdo a z jakých peněz tu analýzu platil, ví snad jen ona. Můžeme jen doufat, že nešlo o peníze hlavního města.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Opět navrhnu zmražení platů

13:09 Babiš (ANO): Opět navrhnu zmražení platů

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na plánované zvýšení platů politiků