Komínek (KSČM): Stát jaksi zapomněl, že kolem dálnic by bylo fajn postavit odstavná parkoviště

12.07.2024 14:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dálnici u Chomutova.

Komínek (KSČM): Stát jaksi zapomněl, že kolem dálnic by bylo fajn postavit odstavná parkoviště
Foto: archiv
Popisek: Zastupitel KSČM Jaroslav Komínek

Dálnice D7 je konečně skoro hotová od Chomutova až po hranice Středočeského kraje. Stát ale jaksi zapomněl, že kolem dálnic by bylo fajn postavit odstavná parkoviště pro kamiony. Jejich řidiči své stroje dnes odstavují, kde můžou, a nejedné obci a nejednomu řidiči dělají problémy. Známe to všichni od Loun až po Horu Sv. Šebestiána. A tak jsme už v roce 2019 začali jednat.

V průmyslové zóně Triangle jsme vybrali prostor, kde by bylo možné vybudovat odstavná stání pro cca 200 kamionů. Na pozemku Ústeckého kraje, v souladu s územním plánem. Vše projednala investiční komise, v Radě kraje jsme se shodli na tom, jak to zaplatit, a problém se zdál být vyřešen.

Jenže do tohoto vstoupila politika. Po volbách se vyměnilo politické vedení kraje a noví radní z ANO, ODS, TOP09 a dalších stran celý plán poslali k ledu. Kvůli nim dodnes kamiony stojí všude, kde se aspoň trochu dá zastavit.

Kraj promarnil čtyři roky, kdy odstavná plocha už dávno mohla být hotová. Pokud nám opět dáte důvěru, udělám jako krajský radní i jako senátor za Chomutov všechno proto, aby se nejen plán odstavit kamiony z D7 v průmyslové zóně dotáhl do konce, ale abychom podobné řešení dokázali najít i na ústecké D8. Pro lepší život v našich obcích, pro naše občany, bezpečnější silnice a pro ochranu přírody.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Prý kandidujete do senátu, aby tam rodiče byli víc slyšet

To jako vážně? Co jste pro ně udělal jako poslankyně? Jak je možné, že přes vás (lidovce) prošlo tak nespravedlivé navýšení rodičovské, které je navíc dost nízké? Proč se příspěvek pravidelně nevalorizuje? A proč jste zdražili kojeneckou vodu, ale i třeba hygienické pomůcky tím, že jste je dali do v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Jaderná energetika má problémy s náklady i riziky

12:06 Niedermayer (TOP 09): Jaderná energetika má problémy s náklady i riziky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výstavbě dalších bloků jaderných elektráren