Koudelka (Trikolora): Brusel vůči Maďarsku užil Goebbelse, ne evangelia

01.08.2024 10:21 | Monitoring

Joseph Goebbels byl ministr propagandy Hitlerovy Německé říše. Charakterizuje jej výrok: „Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.“ Na to jsem si vzpomněl při nejnovějším útoku Bruselu na Maďarsko.

Koudelka (Trikolora): Brusel vůči Maďarsku užil Goebbelse, ne evangelia
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Předseda Evropské lidové strany Němec Manfred Weber chce odvetu proti Maďarsku, protože umožnilo pracovat na svém území občanům Bosny a Hercegoviny, Severní Makedonie, Běloruska, Moldavska, Černé Hory, Ruska, Srbska a Ukrajiny. Je svrchovanou věcí každého členského státu Evropské unie, jak moc umožní pracovat na svém území občanům nečlenských států Evropské unie. Weberovi vadí občané Ruska a Běloruska, straší vnějším nepřítelem a možnými špiony, obdobně jako se u nás strašilo za Hitlerovy okupace a totalitního režimu.

Weber je Němec a patří do politického tábora CDU/CSU, z kterého vyšla kancléřka Angela Merklová. Ta svým výrokem „Zvládneme to“ otevřela Německo i ostatní státy Evropské unie milionům nelegálních migrantů a neptala se Maďarska, ani nás, nikoho. Nezvládla to.

Díky Merklové, Weberovi a Bruselu proudí řadu let do Evropské unie miliony lidí, o jejichž identitě nic nevíme. Lidí, kteří se prohlašují za děti, aby měli vyšší sociální a právní ochranu, byť jsou ve věku dospělých mužů. Jsou to jedinci, kteří mohli přijít, ne aby se přizpůsobili evropské kultuře a právu, ale aby my jsme se přizpůsobili jim.

Weber považuje za bezpečnostní riziko řádově asi stovky či tisíce pracovníků z Ruska a Běloruska v Maďarsku, kteří budou muset prokázat svou totožnost platnými doklady, ale mlčí o bezpečnostním riziku milionů lidí, kteří přicházejí bez dokladů nebo s padělanými doklady, a jsou mezi nimi bojovníci z různých válek na Blízkém a Středním Východě. Díky Weberovi a jemu podobným mizí důvěryhodnost bruselských institucí. Protože to, že něco překrucuje Weber, neznamená, že lidé to nevidí. Stokrát opakovaná lež se pravdou nestane.

Bylo to Maďarsko, které bránilo své hranice, a tím i hranice Evropské unie před skutečně nebezpečnou masovou migrací z Blízkého Východu. Ne Maďarsko, ale Německo je problém pro bezpečnost Evropy. Při čtení Weberových slov jsem si vzpomněl na výrok z křesťanských evangelií: „Třísku v oku bratra svého vidíš, ale trám v oku svém ne.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

23:00 Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nového oboru zdravotnický záchranář na Univerzitě T…