Koudelka (Trikolora): Lže premiér Fiala, či piráti? Foltýn mlčí

25.09.2024 12:12 | Monitoring

Premiér Petr Fiala odvolal pro neschopnost pirátského ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Neschopnost ministra řešit průser ve stavebním řízení, o němž se ví měsíce, zjistil premiér až nyní.

Koudelka (Trikolora): Lže premiér Fiala, či piráti? Foltýn mlčí
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Svědčí to o neschopnosti samotného premiéra Fialy. Odvolání je však i důsledek debaklu vládních stran v krajských volbách. Krajské volby mají vliv na celostátní politiku. Potvrdilo se staré pořekadlo, že dodělávající kobyla nejvíce kope. Kope Fiala i Bartoš.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 6305 lidí

Fiala vyhodil Bartoše v poledne 24. 9. 2024, poté co se ráno sešli, aniž by mu to osobně řekl. Neměl odvahu vyhodit Bartoše z vlády přímo tváří v tvář, udělal to po telefonu. To svědčí o Fialově necharakteru. I pirát je člověk a slušnost by si zasloužil od někoho, kdo tři roky tvrdil, jak jsou piráti ve vládě potřební. Ovšem pak nastala slovní rvačka.

Piráti zveřejnili, že Fiala vyhazov udělal po setkání a nátlaku představitelů ODS – Jana Skopečka, Martina Kuby, Zbyňka Stanjury. Fiala to popřel a označil za dezinformaci, tedy lež. Takže buď nám lže premiér Fiala, nebo piráti. Někdo z vládní koalice určitě lže. Nevím kdo.

Marně čekám na vyjádření hlavního vládního propagandisty Otakara Foltýna, který má mimo jiné strategicky komunikovat za vládu a vyvracet dezinformace. Takže, pane vládní komunikátore, lže premiér, či piráti? A kolik jiných členů vlády nám ještě lže? Nebuďte zbaběle zalezlý a postavte se k otázce čelem. Nebo jste netušil, že dezinformace jdou i z vlády?

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Robert Králíček byl položen dotaz

Neslibovalo růst platů i ANO?

Podle mě jste všichni stejní. Před volbami slibujete hory doly a po volbách se z toho jen vykrucujete. Nebo máte dojem, že za vás rostly platy dostatečně? Komu? Vždyť kdo může, tak utíká za prací do zahraničí.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Žádné výzvy k odchodu z vlády předkládat nemíním

16:21 Ministr Bartoš: Žádné výzvy k odchodu z vlády předkládat nemíním

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání s koaličními partnery ze STAN