Kunčar (KDU-ČSL): Žádám omluvu a uvedení věcí na pravou míru

10.10.2018 18:26 | Zprávy

Vyjádření k článku Tomáše Nového publikovaném na stránkách Parlamentních listů.

Kunčar (KDU-ČSL): Žádám omluvu a uvedení věcí na pravou míru
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar (KDU-ČSL)

Vážený pane Nový, dnes jsem byl upozorněn kamarády na článek „Mega průser, kriminál!“ Senátor KDU-ČSL dostával ze zahraničí desítky tisíc eur. Peníze pro město šly i na jeho rodiče. Na smlouvách jsou falešné podpisy

Dle tiskového zákona žádám o omluvu, OKAMŽITÉ stažení tohoto článku a uvedení věcí na pravou míru. Po konzultaci s mým právním zástupcem jsem právě podal v této věci Trestní oznámení na Policii ČR a zvažuji další právní kroky, protože údaje v tomto článku jsou lživé, hrubě zkreslené a naprosto zavádějící!

Bohužel mám jiné starosti a k Vašemu mailu ze dne 5.10.2018 jsem se do dnešního dne nedostal, tudíž jsem ani nemohl reagovat. Není pravdou, že jste mě opakovaně kontaktovali – v této věci mně došel pouze tento jediný mail, přitom běžně s redaktory Parlamentních listů komunikuji i telefonicky, případně na jejich dotazy odpovídám prostřednictvím SMS.

Takže z vaší strany existuje JEDINÝ mail ze dne 5.10.2018, na který jsem dosud neměl čas nereagovat a nejen že jste se neobtěžovali mě před zveřejněním znovu kontaktovat, ale nekontaktovali jste mě ani na jiný mail nebo mobilní číslo, které máte v redakci k dispozici a je i veřejně dostupné.

Nyní k Vašim dotazům:

V minulosti můj příbuzný z Německa poskytl darem městu Uherský Brod částku 20.000 EUR. Přestože si přál zůstat v anonymitě, nechal jsem tyto peníze vložit na účet města a schválit Zastupitelstvem města a následně byly peníze prostřednictvím Zastupitelstva města dle přání dárce rozdělovány jednotlivým obdarovaným.

Následně jsem od něj dostal před cca 3 lety částku do 5000 EUR, kterou mně předal OSOBNĚ, bez jakékoliv smlouvy s tím, abych tyto peníze rozdělil mezi Uherskobrodské spolky s tím, že si přeje zůstat v anonymitě. (podloženo mailovou komunikací)

Na základě toho jsem tuto částku na Finančním úřadě přiznal jako můj osobní dar ze zahraničí, řádně zdanil a následně CELOU částku (daň jsem zaplatil ze svého) PROKAZATELNĚ rozdělil na základě smluv, svým jménem, Uherskobrodským spolkům.

Smlouvy mám samozřejmě k dispozici, stejně jako je mají k dispozici obdarované spolky.

Po cca 2 letech se tento můj příbuzný z Německa ozval, že jsou v celé věci nějaké nesrovnalosti a požaduje vrácení peněz.

Protože jsem se chtěl vyvarovat dalších nejasností a nedorozumění, požadoval jsem dořešení celé záležitosti prostřednictvím právního zástupce a DOHODY O NAROVNÁNÍ VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ, k čemuž došlo dne 21.8.2018.

V tento den jsem advokátce předal celou požadovanou částku, která byla po podpisu této dohody neprodleně vrácena mému příbuznému z Německa.

Sám jsem přitom NEPOŽADOVAL vrácení peněz od obdarovaných spolků, tudíž jsem jim tímto celou částku daroval z vlastních prostředků.

S odkazem na odst. II. článek 3 Dohody o narovnání vzájemných vztahů jsme se obě smluvní strany zavázaly k mlčenlivosti a tudíž celou kauzu nehodlám více komentovat.

Nic nevím o žádných FALEŠNÝCH smlouvách, advokátem byly skartovány pouze jakési podivné smlouvy, které měl v ruce můj příbuzný z Německa, o jejichž pravém původu jsem měl pochybnosti a které svým textem zaváněly předvolebním komplotem.

Požaduji okamžité zveřejnění tohoto mého vyjádření, omluvy a uvedení celé záležitosti na pravou míru.

Patrik Kunčar

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Kaliňák nepochopil, že Rus vyžaduje vazalství absolutní, bez kompromisů

16:14 Laudát (KAN): Kaliňák nepochopil, že Rus vyžaduje vazalství absolutní, bez kompromisů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dění na Slovensku.