Levice: Vyzýváme partnery k jednání. Stačilo! ale není pro tato jednání vhodný formát

18.10.2024 15:06 | Monitoring

Strana Levice oslovila levicové partnery – Sociální demokracii, Zelené, Budoucnost a Idealisty – s výzvou k jednání o spolupráci. Strana Levice zdůrazňuje, že spolupráce by měla být založena na odmítání neoliberalismu, nacionalismu a stalinismu, s důrazem na podporu demokracie, sociálních a lidských práv, včetně ochrany klimatu.

Levice: Vyzýváme partnery k jednání. Stačilo! ale není pro tato jednání vhodný formát
Foto: levice.org
Popisek: Levice

K tomu spolupředseda strany Vladimír Farana dodává: „Levicové strany v Česku si musí uvědomit, že pouze spolupráce na levicových principech může vést k dosažení skutečných změn. Musíme překonat případné rozdíly a společně bojovat za zájmy těch, kteří nás nejvíce potřebují – pracujících a sociálně znevýhodněných.“

Strana Levice navrhuje společný postup pro jednání o spolupráci i s KSČM, případně dalšími subjekty, ale domnívá se, že Stačilo není pro tato jednání vhodný formát.

Jako doklad akční spolupráce doporučuje spolupředsedkyně Levice Markéta Juřicová podporu práv pracujících a vyzvala ke společnému prosazování petice Pět milionů práv: „Tato společná iniciativa by byla důkazem, že jsme schopni spolupracovat a prosadit změny, které jsou potřebné. Vyzývám proto všechny levicové partnery k dalším společným aktivitám“.

Komunikací s levicovými partnery byl pověřen člen celostátního výboru Jan Májíček, který zdůrazňuje potřebu pravidelného setkávání se: „Spolupráce musí být založena nejen na společné vizi, ale i na společné praxi. Navrhujeme uspořádat schůzku všech partnerských stran, kde nastavíme pravidelný dialog na nejvyšší úrovni i v pracovních skupinách, aby byla naše spolupráce efektivní a dlouhodobá.“

Tato výzva prokazuje snahu Levice vytvořit silný levicový blok schopný hájit zájmy pracujících a prosazovat politiku rovnosti a spravedlnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministr Kulhánek: Sněmovní mrtvola, socialistický experiment nebo vykostěný a vykuchaný

17:02 Ministr Kulhánek: Sněmovní mrtvola, socialistický experiment nebo vykostěný a vykuchaný

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o bydlení.