Mašek (ANO): Chyby se stávají, ale je třeba je přiznat a řešit

18.06.2024 19:05 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na závěry vyšetřování zásahu Policie ČR na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Mašek (ANO): Chyby se stávají, ale je třeba je přiznat a řešit
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Po bitvě je každý generál, ale upřímně, tohle bezchybné opravdu nebylo! Pokud mi je vyčítáno, že se v tomto angažuji, tak ano, mám zkušenosti s Integrovaným záchranným systémem. Nacvičovali jsme snad všechny varianty, co se kdy mohou stát. Bylo mnoho indicií, že by mohl spáchat víc než jen sebevraždu, ale přístup policie tomu vůbec neodpovídal.

Ministři už rezignovali kvůli záležitostem, které se ve srovnání s tím, co se stalo, jeví jako malicherné, ale Rakušan se tam bude držet jako veš košile a slaboučký Fiala ho podrží, a ještě pochválí! Rád bych věděl, co z toho nakonec bude.

Nejdříve říkají a vydávají zprávu, že policie nepochybila, a nyní vycházejí najevo podrobnosti, které jasně hovoří o tom, že policie pochybila! Policisté už věděli, že míří do Prahy, je pravděpodobně ozbrojený, v jeho bydlišti je zastřelený otec, a přesto si mysleli, že půjde na zkoušku do Celetné? Hlídka prohlédne 1. a 2. patro a na další dvě se vykašle? Proč? Zvlášť když tam byli hodinu. Projít patra je záležitost 15 až 30 minut.

Vrah trávil 90 procent svého studijního času v hlavní budově, tudíž ji znal nejlépe. Proto je pro mě nelogické stáhnout policisty na jinou adresu a nenechat tam alespoň dva členy hlídky pro kontrolu. Zde selhalo velení. A je toho víc. Proč se neřeší odpovědnost těch, kteří se dopustili zásadních chyb? Jak je možné, že ministři už rezignovali kvůli mnohem menším záležitostem, ale v tomto případě se neděje nic?

Pondělní vysílání CNN jasně ukázalo, jak závažné byly chyby v postupu. Je smutné vidět, jak se situace bagatelizuje a zlehčuje, místo aby se řešila odpovědnost a přijímala opatření, která by zabránila opakování podobných tragédií. Tato situace je frustrující a znepokojující.

Očekáváme, že ti, kteří mají odpovědnost za bezpečnost a ochranu občanů, budou jednat profesionálně a důsledně. Když se to nestane, důvěra veřejnosti se hroutí. Chyby se stávají, ale je třeba je přiznat a řešit, nikoli zametat pod koberec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Šmírování

Četl jsem o návrhu evropské komise, kterým chce zavést plošné šmírování lidí a kontrolovat jejich osobní komunikaci. To jako vážně? Nemyslíte, že to už je hodně přes čáru? Co nějaká ochrana soukromí? A jak moc je reálné, že tento návrh komise projde? Bude se o něm nějak hlasovat? A jestli ano, jak s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

21:10 Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 26. června 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…