Mašek (ANO): Jak hluboko může klesnout úroveň politické kultury a odpovědnosti

23.09.2024 20:07 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k omluvě šéfa hasičů Vladimíra Vlčka za kritické výroky směrem ke krnovské radnici

Mašek (ANO): Jak hluboko může klesnout úroveň politické kultury a odpovědnosti
Foto: FB J. Maška
Popisek: Jiří Mašek, lékař a poslanec hnutí ANO

Šéf hasičů Vladimír Vlček se omluvil za své kritické výroky směrem ke krnovské radnici, které sám označil za nešťastné. Oceňuji chlapský přístup. Ačkoli omluva je jistě krokem správným směrem, škody již byly napáchány a omluva je v tomto ohledu pouze slabou náplastí.

Je naprosto nepochopitelné, jak si může šéf hasičů dovolit vystoupit před širokou veřejností s neověřenými informacemi, pokud to nebyl záměr. Jak je možné, že se takové informace dostaly na veřejnost bez řádné kontroly?

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 2908 lidí

A co ministr Hladík? Ten se ochotně chopil neověřených informací a šířil je dál, aniž by měl korektní a ověřené podklady. Jako ministr by měl poskytovat pouze pravdivé a ověřené informace, což zřejmě tomuto „hrdinovi“ nic neříká. Jeho jednání bylo nejen nekompetentní, ale i neuvěřitelně nezodpovědné. Tento incident působí jako cílená dezinformace a měl by být vyšetřen jako možný úmyslný čin, což by byla skutečná velká ubohost od Ústředního krizového štábu.

A co paní poslankyně Urbanová ze STAN? Omluví se také ona za své jednání? Asi těžko, co jiného můžeme čekat od STAN. Je naprosto nepřijatelné, aby poslanci šířili nepravdivé informace, a pak se tvářili, že se nic nestalo.

A paní předsedkyně sněmovny Pekarová z TOP 09? Bude se i ona omlouvat za své jednání?

Zdá se, že všichni jen kydají špínu, a pak mlčí, místo aby se postavili čelem ke svým chybám a nesli za ně odpovědnost. Tento případ ukazuje, jak hluboko může klesnout úroveň politické kultury a odpovědnosti. Kydání špíny bez řádného ověření faktů je nejen neprofesionální, ale i zcela nezodpovědné.

Kde je tedy odpovědnost? Kde je snaha napravit škody a obnovit důvěru veřejnosti? Pokud se všichni zúčastnění nebudou schopni omluvit a nést následky svých činů, pak se nelze divit, že veřejnost ztrácí důvěru v naše instituce a jejich představitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Šárka Jelínková byl položen dotaz

Jak dlouho mají uprchlíci z Ukrajiny nárok na dávky?

Pomáhat je lidské, na druhou stranu, měli by podle vás mít nárok na dávky třeba i ti, co už jsou tu třeba rok? Za tu dobu se už přeci dá najít nějaká práce, hlavně když je jí podle všeho u nás dost.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: ČEPS hodlá stavět obrovské sloupy vysokého napětí těsně vedle rodinných domů

21:03 Kordová Marvanová: ČEPS hodlá stavět obrovské sloupy vysokého napětí těsně vedle rodinných domů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k petici občanů MČ PRaha - Křeslie proti výstavbě ved…