Ministr Rakušan: Na naše hrdiny bychom neměli zapomínat

20.03.2022 20:26 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k odhalení pamětní desky Václavu Morávkovi v Kolíně

Ministr Rakušan: Na naše hrdiny bychom neměli zapomínat
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Vít Rakušan.

Slavnostní odhalení busty Václava Morávka. Člen legendární skupiny Tří Králů, hrdina českého protifašistického odboje, rodák z Kolína. A konečně má i na svém rodném domě v Luční ulici č.p. 28 na Zálabí krásnou bronzovou bustu, a to od skvělého kolínského sochaře Jaroslava Hylase.

Na naše hrdiny bychom neměli zapomínat. Morávek ani minutu nezaváhal a postavil se nepříteli, který mu chtěl vzít jeho zemi. Jeho svobodu. Bojoval za hodnoty, kterým věřil, a za zemi, kterou miloval. Václav Morávek padl jako hrdina 21. 3. 1942 v boji s gestapáckou přesilou.

Jak podobný je jeho příběh mnoha těm, které se odehrávají dnes na Ukrajině. I tam šli mladí chlapi do války, aby jim agresivní totalitář Putin neukradl vlast. Snad budou pro nás naši i ukrajinští hrdinové vzorem a inspirací.

Jsem moc rád, že mají kolínští nové místo k procházkám. A třeba i k přemýšlení o naší historii, přítomnosti a budoucnosti. Morávkův odkaz je živý.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Na Úřadu vlády vznikl další odbor pod taktovkou pana plk. Foltýna

23:07 Mašek (ANO): Na Úřadu vlády vznikl další odbor pod taktovkou pana plk. Foltýna

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k růstu úřadoven na potírání dezinformací.